Smartare hantering av backar sparar miljoner åt bageri

PUBLICERAD: 11 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

”Plastbackslagret med automatisk transport har fungerat utmärkt”|berättar driftchef Tor-Brede Rognlid vid Goman Bakeriet Hønefoss.|Sju transportbanor på lagervåningen ger lagerplats för runt 3.000 backar.
|Backarna transporteras direkt från tvättanläggningen till ”lagervåningen”.

En  ny och smartare hantering av plastbackar sparar en miljon norska kronor om året för Goman Bakeriet i Hønefoss. Systemet är skräddarsytt och tillverkat av ITO i deras produktionsanläggning i Tyristrand.
Bakom behovet av en bättre lösning på plastbackshanteringen fanns en produktikonstillväxt hos bageriet samtidigt som man hade begränsade produktionsytor.  

Varje dag producerar och levererar Goman Bakeriet i Hønefoss 23.000 nybakade bröd samt mer än 25.000 tårtor, småvaror och andra konditorivaror. Alla produkter paketeras och levereras i standardiserade plastbackar, och produktionstillväxten skapade ett behov av en helt ny lösning för interntransport av backar.

I samarbete med ITO byggde man en egen ”lagervåning” i produktionslokalerna och skräddarsydde en transportlösning, där nytvättade backar transporteras på transportband från tvättmaskinen till lagret med backar. Därifrån hämtas de efter behov och fraktas ner till produktionen i en specialkonstruerad hiss. Lösningen har varit i drift sedan 2013 och har lett till besparingar på omkring en miljon norska kronor varje år som ett resultat av att färre arbetstimmar går åt till at tvätta backarna samt transportera dem från tvättmaskin till lager.

Coops uppköp av Ica/Rimi har gett ytterligare tillväxt för det traditionsrika bageriet i Hønefoss. Driftchefen Tor-Brede Ronglid är därför glad över att den nya anläggningen för interntransport redan var i drift.

”Det var absolut nödvändigt att frigöra plats i bageriet. Det dagliga behovet av plastbackar är mellan 4.000 och 6.000 backar, vilket kräver mycket plats. Plastbackslagret med automatisk transport har fungerat utmärkt, och med en produktionstillväxt på 25 till 30 procent det senaste året har värdet på anläggningen ökat avsevärt sedan den togs i drift”, berättar Tor-Brede Ronglid.

Anläggningen skräddarsyddes av ITO och tillverkades i ITO:s produktionsanläggning i Tyristrand. Den består av ett automatiskt transportband, som går direkt från tvättmaskinen och upp till lagervåningen, där sju transportbanor ger lagerplats för runt 3.000 backar. En automatisk transportenhet hämtar en stapel med backar i taget och fraktar dem till en hiss, som går direkt ner till packningsdelen i produktionen.

Anläggningen är konstruerad på så sätt, att de backar som har stått längst på lagret hämtas först. Det gör att man kan vara säker på att backarna inte är blöta, när de ska användas. Inom livsmedelsindustrin finns stränga hygienkrav och därför är anläggningen huvudsakligen konstruerad i rostfritt stål.

Servicetekniker Geir Johnsen på Goman Hønefoss berättar att man har ett nära och gott samarbete med ITO i Tyristrand.

”Det är definitivt en fördel för oss att ITO:s produktionsanläggning ligger endast 15 minuter med bil härifrån. Transportanläggningen är byggd där, så de har hög kompetens och god kännedom om vår installation. Med serviceavtalet och närheten till tillverkaren kan vi undvika onödiga driftstopp i en produktion, som pågår nästan dygnet runt,” berättar han.

———————————————————–
Goman Bakeriene är Norges näst största bagerikedja och levererar ett brett sortiment av bageri- och konditorivaror till Coop. Goman Bakeriet Hønefoss är ett av åtta bagerier i Gomanindustrin.

ITO är Norges största leverantör av automatisk palletering  och packmaskiner. Företaget moderniserar norsk livsmedels- och logistikindustri och har som målsättning att leverera den bästa lösningen som snabbt ger mätbara resultat. ITO etablerades 1959 och har totalt 45 medarbetare. 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor