Smarta e-handelsförpackningar i fokus på Logistik & Transport

PUBLICERAD: 27 januari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Den växande e-handeln kräver smarta logistik- och förpackningslösningar för e-handlarna.|”Den nordiska e-handeln växer snabbt och blir allt viktigare både för konsumenter och företag”

E-handelslogistik och smarta förpackningar blir en stor del av satsningen när Svenska Mässan i november arrangerar den årliga mässan Logistik & Transport.
Nordisk e-handel är en bransch i stark tillväxt och det ställer stora krav på en hög utvecklingstakt av logistik- och transportflöden. Detta har man tagit fasta på vid planeringen inför årets Logistik & Transport. Innehållet har tagits fram av konferensrådet med Arne Andersson, e-handelsexpert från Postnord, och Carl Lumsden, logistikchef på bygghemma.se, i spetsen.

”Den kraftiga tillväxten i Norden visar, att den nordiska e-handelsmarknaden spelar en allt viktigare roll både för konsumenter och företag. Med ökad tillväxt följer även ökade konsumentkrav. Konsumenten idag vill ha sina varor levererade allt snabbare och de vill själva välja, hur varan skall levereras. Effektiv lagerhållning och snabba transporter är en förutsättning för att lyckas med e-handel idag. Logistik och varuförsörjning är för en e-handlare lika affärskritiskt som innovationskraft och servicetänkande”, säger Arne Andersson.

E-handelsdelen på mässan kommer belysa ett flertal intressanta områden och utmaningar som dagens e-handlare ställs inför. Bland intressanta ämnesområden, som kommer att behandlas och belysas i mässans konferensprogram kan nämnas förpackningens roll inom e-handelsdistribution.

Förpackning och packmoment utgör en stor kostnad för e-handlare, skriver mässledningen i ett pressmeddelande.

Med rätta och anpassade förpackningar kan både kostnader kapas och logistiken förbättras. Med smarta förpackningar, som används rätt, kan man underlätta hantering, transporter och returer, förbättra lagring och hållbarhet samt kapa kostnader i alla led. Speciella kyl- och värmeförpackningar underlättar e-handelns dagligvarudistribution och ett effektivt flöde kan åstadkommas med korrekta märkningar, smarta etiketter och RFID-lösningar.

Logistik & Transport 2016 arrangeras 16-17 november på Svenska Mässan i Göteborg.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Majoritet av konsumenter prioriterar inte återanvändbara förpackningar

Det globala konsultföretaget PA Consulting (PA), med basen i Storbritannien, genomförde nyligen en enkät bland fyratusen konsumenter i Storbritannien och USA. Den avslöjade nya insikter om konsumenternas attityder till förpackningar i snabbrestaurangsbranschen.
Reusable cup