Smart wellförpackning löste Jaguars stötfångarproblem

PUBLICERAD: 21 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Jaguar Land Rovers nya ”Bumber Shipper”-förpackning till stötfångare är utvecklad av brittiska DS Smith Ltd.|Flera stötfångare kan packas tillsammans på pall med hjälp av en yttre ”pop up”-förpackning.
|I Jaguar Land Rovers centrallager kan man nu stapla multiförpackningar med upp till 10-12 stycken ovanpå varandra.

Stora bilstötfångare är svåra att förpacka och besvärliga att transportera. Förpackningsföretaget DS Smith Ltd löste problemen, när biltillverkaren Jaguar Land Rover ville ha en helt ny förpackningsdesign för sina stötfångare.
Utmaningen för DS Smith var att utveckla multiförpackningar för upp till fem eller sju enskilda stötfångare, som kunde staplas upp till tio eller till och med tolv på hög. Förpackningarna skulle vara lätta att sätta ihop och även kunna användas för leverans av enskilda stötfångare till återförsäljarna med bud.

Den lösning, som DS Smith tog fram, innebar att man utvecklade en förpackning för individuella stötfångare, som är gjord i ett enda stycke av robust wellpapp. Förpackningen är utformad så den lyfter upp och skyddar ömtåliga delar av produkten samt följa stötdämparens konturer. Detta gör i sin tur att de enskilda förpackningarna kan läggas tätt ihop och säkras med smarta låsflikar, som gör att inget behöver häftas eller tejpas.
För att säkerställa att produkten ligger helt på plats skyddas alla synliga delar av stötfångaren med bubbelplast. Det finns också ergonomiskt placerade bärhandtag, som gör att förpackningen är lätt att hantera.

För att effektivisera transporten av förpackningen till kunden levereras DS Smiths ”Bumber Shipper”-förpackning till Jaguar Land Rovers stötfångare som ett monteringspaket, där skyddsmaterial, träreglar för hörnstöd och påsar placeras inuti den yttre förpackningen, vilken plattas ihop under transport. Hela förpackningslösningen består av en pall med en yttre ”pop up”-förpackning på, med träförstärkning i hörnen som går snabbt och enkelt att montera ihop.

DS Smith skriver i ett pressmeddelande att fördelarna med den nya stötfångarförpackningen är många. Bland annat kan man nu transporterar 125 procent fler stötfångare per fordon än med den tidigare versionen (90 gentemot 40). Jaguar Land Rover har också kunnat öka antalet stötfångare per multiförpackning från 38 till 50 st.
Lagringseffektiviteten har nästan fördubblats: nu kan man lagra knappt 9 stötfångare per kvadratmeter lageryta mot tidigare 4,7 stötfångare per m2.
Lösningen med en självlåsande primärförpackning i ett enda stycke har gett kortare monteringstid och de ergonomiska egenskaperna i förpackningslösningen gör det enklare och lättare för återförsäljare att packa upp enskilda stötfångare.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x