Smart ”smakförpackning” ger sex liter färdig dryck

PUBLICERAD: 12 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Med ett eller två tryck smaksätter man ett glas vatten.|48 milliteter smakkoncentrat finns i den lilla förpackningen som lätt ryms i handen.|Smaksättaren finns i tre smaker.

Marknaden för osötade drycker växer och Orkla Foods Fun Light är ett av de varumärken, som driver utvecklingen. Nu utökar man sortimentet med en smaksättare för konsumenten på språng.
Fun Light Squeeze iT är en liten smart förpackning, som innehåller en smaksättare, som räcker till sex liter färdig dryck. Ett eller ett par tryck, som portionerar ut smakämnet, räcker för att sätta smak på exempelvis ett glas vatten.

”Fun Light Squeeze iT är superkoncentrerad och kommer i en liten och smart förpackning. Ett eller två tryck i ett glas vatten eller en portion kvarg räcker. Innehåller i förpackningen räcker till hela 6 liter färdig dryck. Ändå är den så liten, att du lätt kan ha den i skrivbordslådan eller väskan” säger Nina Sandström, marknadschef på Orkla Foods Sverige.

Den nya produktserien kommer i tre smaker och samtliga är enligt tillverkaren helt fria från kalorier. Volymen i varje förpackning är endast 48 milliliter, dvs mindre än en halv deciliter

”Det är lätt att blanda och variera smakerna och utan socker är produkten ett bra alternativ för den som vill undvika onödiga kalorier. Dessutom använder vi bara naturliga aromer och färgämnen”, säger Nina Sandström.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax