SMART pooling förenklar för dagligvarubranschen

PUBLICERAD: 12 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Med Retursystems SMART pooling effektiviseras hanteringen av lastbärare för dagligvarubranschen.|”SMART pooling kan förbättra kontrollen av exempelvis kylkedjan

Under 2017 lanserar Svenska Retursystem SMART pooling – en ny digital plattform som ger dagligvarubranschen ökad kontroll och förenklar administrationen för alla typer av lastbärare.
SMART pooling ger stora tidsvinster och kostnadsbesparingar i hela lastbärarkedjan. Systemet utvecklas i samarbete med kunderna och först ut att testa plattformen är Bergendahls.

Varje dag administrerar Bergendahls 6.000-8.000 lastbärare – olika typer i flera system. Bergendahls vill, liksom alla i branschen, ha en hundraprocentig kontroll över sina lastbärare, men detta har hittills varit mycket komplicerat och tidskrävande.

”Vi hade påbörjat en förstudie kring ett stödsystem, men insåg att det var oerhört kostsamt att ta fram en egen lösning. För oss som både är ägare och kund till Svenska Retursystem, är det självklart att delta i utvecklingsarbetet för att ta fram en gemensam plattform för branschen”, säger Stefan Karlsson, logistikutvecklingschef på Bergendahls.

Med SMART pooling samlas all lastbärarinformation, oavsett lastbärartyp, på ett ställe. Alla producenter, grossister, butiker, restauranger och storhushåll kommer att kunna använda Svenska Retursystems verktyg. Här finns det stora möjligheter att spara både tid och pengar.

”Vår utveckling av SMART pooling är en del av vårt uppdrag från branschen att förenkla och miljöanpassa varuflödena, samt att möta framtidens krav. Plattformen är en förutsättning för att skapa smarta lastbärare med en inbyggd intelligens. Det kan i sin tur förbättra kontrollen av exempelvis kylkedjan, vilket kan bidra till minskat matsvinn”, säger Anna Elgh, VD på Svenska Retursystem. 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432