Smart piratkopieringsskydd syns bara i ultraviolett ljus

PUBLICERAD: 22 februari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Spectra Packagings piratkopieringsskydd Illuminate bygger på tryck med en osynlig fluorescerande färg

Brittiska Spectra Packaging har utvecklat en ny smart tryckteknik som sägs kunna förhindra piratkopiering och varumärkesförfalskning. Metoden, som fått namnet Illuminate, bygger på ett osynligt fluorescerande tryck, som blir synligt först när det exponeras för ultraviolett ljus.

”Vi arbetare kontinuerligt inom företaget för att våra förpackningar ska ge kunderna ett verkligt mervärde. Illuminate, som är ett system som tar tag i det ständigt växande problemet med produktkopiering, är ett exempel på detta”, säger Kevin Peck, teknisk tryckchef hos Spectra Packaging,

Spectra kommer att presentera piratkopieringskyddet Illuminate i samband med mässan Packaging Innovations, som äger rum i engelska Birmingham 24 – 25 februari.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432