Smart kartongkaspel läser av vätskenivån i förpackad flaska

PUBLICERAD: 20 mars 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Med smarta konceptet ”Level Indicator” kan Fallers kartongkapsel på en självhäftande elektronisk pappersdisply visa aktuell vätskenivå i en ogenomskinlig medicinflaska utan att den behöver tas ut ur förpackningen. (Bild August Faller GmbH & Co KG)

Tyska koncernen August Faller Group har utvecklat en intelligent kartongkapsel med en inbyggd nivåmätare, som visar vätskenivån på en förpackad flaska med flytande medicin.

Konceptet, som kallas ”Level Indicator” och ännu är på prototypstadiet, innebär att en patient/användare med en knapptryckning på kartongkapselns utsida på en liten display kan se hur mycket flytande vätska, som finns kvar i en ogenomskinlig medicinflaska inne i själva förpackningen.

Tekniken använder ett litet batteri och en självhäftande elektronisk pappersdisplay, som placeras på kartongkapselns utsida. Vätskenivån i medicinflaskan inne i kapseln registreras avett antal platta mikrokontroller och visas på displayen. Enligt Faller kan det hela integreras i kartongkapseln utan att dess storlek behöver ökas något nämnvärt.

Fallers ”Level Indicator” är en av tre smarta förpackningar, som företaget utvecklat på senare tid. Faller har även lanserat en tabletträknande förpackning och en kartongbaserad förpackning, som inte bara håller räkning på antalet förpackade tabletter utan även med hjälp av Bluetooth och en speciell app kan överföra ett aktuellt recept till förpackningen.

Till sin hjälp vid utvecklingen av de smarta förpackningarna har Faller haft Freiburg-baserade företaget MSC Technologies samt forskare vid Pforzheim-universitetet.

——————————-
August Faller Group är en ledande tillverkare av sekundära läkemedelsförpackningar, typ kartongkapslar, etiketter, bipacksedlar, etc. På senare år har man väsentligt ökat utvecklandet och utbudet av så kallade smarta förpackningar, där man använder sig av tryckt elektronik och digitala kommunikationstekniker som RFID, NFC (Near Field Communication) och Bluetooth.
August Fallers huvudkvarter finns i tyska Waldkirch och dessutom har man produktionsanläggningar i Binzen, Großbeeren och Schopfheim samt i danska Hvidovre och polska Łódź. Bolaget har cirka 1.150 anställda.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x