Smart fiberlaserskrivare för märkning på plast och metall

PUBLICERAD: 13 april 2022
UPPDATERAD: 25 januari

SmartLase F250 från Markem-Imaje är lämplig för höghastighetsmärkning av produkter i plast och metall. (Bild Markem-Imaje)|SmartLase F250 är kompakt och klarar dammiga och fuktiga miljöer. (Bild Markem-Imaje)

Märknings- och spårbarhetsspecialisten Markem-Imaje lanserar SmartLase F250, som är en kompakt fiberlaserskrivare för permanent märkning på högdensitetssubstrat som glas och metall, etc.

Markem-Imaje skriver i ett pressmeddelande att SmartLase F250 är den första produkt att lanseras som ett resultat av Markem-Imajes förvärv av laserkodnings- och märkningsspecialisten Solaris Laser.

SmartLase F250 är kompakt och klarar dammiga och fuktiga miljöer. (Bild Markem-Imaje)

Enligt meddelandet är SmartLase F250 en idealisk lösning för moderna snabba produktionslinjer.

SmartLase F250 betecknas som en pålitlig fiberlaserskrivare och en idealisk lösning för moderna snabba produktionslinjer. Skrivaren har en effekt på 20 W och den sägs minska driftskostnaderna genom färre linjestopp och levererar en miljövänlig och bläck- och kemikaliefri produktion. Skrivarens styrenhet, skrivhuvud och pekskärm är konstruerade för utmanande miljöer och ger pålitlig drift under svåra, dammiga och fuktiga förhållanden. Den är också redo för Industry 4.0 och kan integreras med komplexa automations- och tillverkningssystem.

N.B.: Skandinaviska etikett- och märkningsföretaget Lexit har nyligen tagit Markem-Imajes verksamhet i Norge, Sverige och Danmark. Läs HÄR!

——————————————————
Fiberlasermärkning är en kontakt- och bläckfri utskriftsmetod, som är lämplig för märkning på robusta material som metall och plast. Till skillnad för märkning med CO2-laser kan märkning med fiberlaser uppnå bättre markeringskontrast vid högre hastigheter.
Fiberlaserskrivare med effekter upp till 50 Watt klassificeras som s.k. gravyr- eller markeringslasrar. De används för att bearbeta ytor på metaller och plast och förse dem med texter, logotyper, koder, etc. Fiberlaserskrivare över 50 W kan även användas för att djupgravera eller skära i metaller.
(Källor Videojet & Lasergraaf)

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front