Skutskärs bruk tog hem titeln ”Sveriges friskaste företag”

PUBLICERAD: 8 mars 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Juryns ordförande Göran Hägglund (längts t.v.) gratulerar Skutskärs platschef Henrik Holm (två fr. v) och brukets hälsospecialist Johan Byström till utmärkelsen Sveriges Friskaste Företag. Längst t.h. Feelgoods VD Joachim Morath.

I hård konkurrens med fem andra finalister har Stora Enso Skutskärs bruk tilldelats utmärkelsen ”Sveriges friskaste företag”. Tävlingen arrangeras av hälsoföretaget Feelgood.

Stora Enso Skutskärs bruk var ett av sex finalföretag i den landsomfattande tävlingen, där över 150 företag nominerades från början. Syftet med utmärkelsen är att lyfta upp de goda exemplen som en motvikt till de senaste årens rapporter om ökade sjukskrivningar, osunda arbetsmiljöer och hur arbete leder till ohälsa.

Bakom utmärkelsen står hälsoföretaget Feelgood som utsett vinnarföretaget tillsammans med en jury bestående av ordföranden Göran Hägglund, fd socialminister och nu styrelseordförande i Feelgood  samt ledamöterna Irene Jensen, professor i företagshälsa, Göran Johansson, tidigare ordförande för IF Metall, Eva Nordmark, ordförande för TCO samt Joachim Morath, VD för Feelgood.

”Det är oerhört glädjande att vårt bruk i Skutskär utses till Sveriges Friskaste Företag. Med platschef Henrik Holm och hälsospecialist Johan Byström i spetsen, har Skutskärs bruk visat att ett engagerat och systematiskt hälso- och arbetsmiljöarbete ger många positiva effekter både vad gäller medarbetarnas välmående och företagets produktivitet”, säger Per Lyrvall, Sverigechef på Stora Enso.

———————————–
Skutskärs Bruk, strax söder om Gävle, har en produktionskapacitet på 540.000 ton massa per år. Bruket, som har 350 medarbetare, tillverkar massa som används till olika pappers- och kartongprodukter samt till produkter som blöjor och inkontinensskydd.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x