Skoghalls Bruk belönades för snabb insats efter explosion

PUBLICERAD: 17 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

En mycket glad platschef vid Skoghalls Bruk|Carl-Johan Albinsson

Skoghalls Bruk har tagit hem segern i kategorin ”Best Team” i Stora Enso Awards. Det är teamet, som arbetade med att få igång bruket igen efter en explosion i sodapannan i januari ifjol, som nu belönats för sina insatser.
Det var i januari ifjol som sodapannan på Skoghalls Bruk exploderade. Det tar oftast 3-6 månader att komma igång med produktionen igen efter en sådan händelse, men teamet på Skoghalls Bruk lyckades på endast 18 dagar (!) få igång sodapannan. Det var ett exceptionellt lagarbete mot det gemensamma målet att få igång fabriken på ett säkert sätt så fort som möjligt.

Vid Stora Enso Awards uppmärksammas goda prestationer inom hela Stora Enso-koncernen. Medarbetare får skicka in förslag på bidrag i fem olika tävlingskategorier. En jury väljer därefter ut tre nomineringar per kategori och sedan har alla 27.000 medarbetare inom Stora Enso möjlighet att rösta fram vinnarna.

När rösterna för årets nomineringar var räknade kunde det konstateras att Skoghalls Bruk tagit hem segern i kategorin ”Best Team” för det fantastiska arbetet med att rekordsnabbt få igång produktionen igen efter explosionen i sodapannan.

”Alla som deltog i arbetet efter explosionen av sodapannan är delaktiga i den här fina utmärkelsen, som är ett stort erkännande. Motivationen, engagemanget och handlingskraften var enastående från medarbetare och leverantörer. Det var nyckeln till framgången”, säger Carl-Johan Albinsson, platschef Skoghalls Bruk.

Prisutdelare i Stora Enso Awards var Stora Ensos VD och koncernchef Karl-Henrik Sundström.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx