Skånskt förpackningsföretag varslar 15 om uppsägning

PUBLICERAD: 15 april 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Vy över Kvidinge och Stenqvists anläggning. (Bild Stenqvists)

Förpackningsföretaget JD Stenqvists, med huvudsäte i Kvidinge, utanför Helsingborg, varslar 15 anställda om uppsägning. Det skriver Helsingborgs Dagblad.

Anledningen till varslet, som gäller anställda vid Kvidingen-anläggningen, är dock ännu inte offentlig.

”Av respekt mot de anställda kan jag tyvärr inte i dagsläget gå in på det, eftersom vi inte påbörjat några förhandlingar”, säger platschefen Andreas Pettersson till HD.

Enligt platschefen kom beskedet om varsel som en överraskning för de anställda..

Stenqvists tillverkar bland annat ett stort sortiment av plastbaserade bärkassar samt pappersbaserade grillpåsar, godispåsar, fönsterpåsar, kompostpåsar, mm. I produktsortimentet finns även muggar, färdigmatsförpackningar, servetter, omslagspapper, mm.

Förutom anläggningen i Kvidinge har Stenqvists svenska anläggningar i Dals Långed och Nissafors. Sedan december 2007 ägs JD Stenqvist AB av tyska förpackningskoncernen Papier-Mettler.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx