Skånska Nordic Carton har fått en ny verkställande direktör

PUBLICERAD: 15 mars 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Niclas Björkholtz blir ny VD från 4 april på förpackningsbolaget Nordic Carton i Malmö.|

Malmö-baserade Nordic Carton AB (f.d. Strand Packaging AB), som är en ledande förpackningsleverantör inom kartong och våtlimsetiketter, har anställt Niclas Björkholtz som ny VD från och med den 4 april.

Niclas Björkholtz har lång erfarenhet av förpackningsbranschen och har bland annat har arbetat på Smurfit Kappa i roller som platschef och dotterbolags-VD. Närmast kommer Niclas Björkholtz från konsultföretaget AFRY, där han ansvarat för en sektion med förpackningskonsulter och jobbat med omfattande projekt inom hållbara förpackningar. Han har också tidigare varit anställd av digitalspecialisten Visutech, där han var kategorichef för kartong- och förpackningstryck.

”Kunder ställer allt högre krav på hållbara förpackningar. Det skall bli fantastiskt kul att få leda ett företag som tillverkar förpackningar av de mest hållbara materialen, kartong och papper från den svenska skogen. Nordic Carton är bara i början av en spännande resa; ambitionen är att fortsätta växa och bygga ett företag som ligger i framkant vad gäller både digitalisering och hållbarhet”, säger Niclas Björkholtz i en kommentar till sin utnämning.

Nordic Cartons nuvarande VD Claes-Göran Vigstrand har drivit verksamheten framgångsrikt och har skapat rejäl tillväxt i kombination med ökad lönsamhet.

”Vi tackar Claes-Göran Vigstrand för de stora insatser han gjort under sina år i företaget och önskar honom lycka till, samtidigt som vi ser fram emot att få utveckla företaget vidare tillsammans med Niclas Björkholtz”, säger Per Lundeen, styrelseordförande i Nordic Carton.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx