Skånsk slottsvodka vann i Asiens största sprittävling

PUBLICERAD: 24 oktober 2017
UPPDATERAD: 25 januari

En glad Thomas Kuuttanen firar att  Purity Vodka nu är The Grand Asian Spirit Master.|Sedan starten 2007 har Purity Vodka nu fått över 150 internationella utmärkelser!

Purity Vodka från skånska Ellinge slott utanför Eslöv har vunnit det högsta priset i Asiens största sprittävling. Genom utmärkelsen ”The Grand Asian Spirit Master” valdes Purity Vodka till bästa spritsort i alla kategorier. Sedan starten 2007 har det skånska mikrodestilleriet nu fått fler 150 internationella utmärkelser!

The Asian Spirit Masters genomförs årligen i Hong Kong av den engelska branschtidningen The Spirit Business. Under prisutdelningen i början av oktober i Cannes stod det klart att Purity Vodka vunnit stortiteln The Grand Asian Spirit Master. Det är den högsta utmärkelsen, där samtliga produkter i alla kategorier ställs mot varandra inklusive cognac, whisky och gin.

”Jag kan med glädje konstatera att den internationella vodkamarknaden genomgår en grundläggande förändring. Att Purity Vodka vinner högsta priset, i konkurrens med världens största spritföretag, visar att smak och karaktär numera är avgörande för internationella framgångar inom lyxvodka”, säger David Rose, som är huvudansvarig för The Asian Spirit Masters. 

Prisutdelningen i The Asian Spirit Masters genomfördes i samband med mässan TFWA i Cannes, som är världens största mässa för taxfree-handel. Under mässan delades även priser ut i tävlingen The Vodka Masters. Där belönades Purity Vodka med guldmedalj i totalt sex kategorier inklusive bästa ultra premium vodka, bästa ekologiska vodka samt bästa mikrodestilleri.

”Traditionell vodka är smak- och doftlöst med mer eller mindre stor eldighet. För mig betyder karaktären precis allting”, säger Thomas Kuuttanen, som är Master Blender på Purity Vodka.

Genom att tillverka ett riktigt fylligt destillat överröstas alkoholen, vilket ger en mjuk och karaktärsfull vodka utan eldighet. Det är hemligheten varför Purity Vodka fortsätter att dominera internationella spritävlingar.

Efter att främst varit inriktad på USA-export satsar Purity Vodka nu även på sin svenska hemmamarknad. För att göra vodkan tillgänglig för fler genomfördes en kraftig prissänkning i september från 481 kronor till 298 kronor.

Text Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x