Skånsk lantmjölk lanseras nu i dansk bioplastflaska

PUBLICERAD: 14 april 2016
UPPDATERAD: 25 januari

RPC Promens vita fyrkantiga bioplastflaska används nu av svenska Skånemejerier till deras ”Åsens Lantmjölk”.

RPC Promens Consumer Nordics i danska Kolding har utvecklat en bioplastflaska till Skånemejeriers populära icke-homogeniserade ”Åsens Lantmjölk”.
Den nya flaskan, som tillverkas genom formblåsning, är fyrkantig och vit. Den har volymen en liter och är tillverkad i en icke-oljebaserad biopolymer, tillverkad av sockerrör.

”Hållbarhetsaspekten är viktig genom hela vår verksamhet, inklusive förpackningar, och vi försöker alltid finna lösningar som har minimal miljöpåverkan”, säger Armina Nilsson, hållbarhetschef hos Skånemejerier.

”Den nya flaskan är perfekt för vår mjölk och vi har ett utmärkt samarbete med RPC Promens. Speciellt uppskattade vi att de kunde klara de snäva tidsgränser, som det här projektet hade”, säger Tore Bengtsson, strategisk inköpare hos Skånemejerier.

Den nya flaskan, som fått beteckningen Modul, kommer framöver att få en ännu mer miljövänlig profil. RPC Promens håller nämligen på att utveckla en variant, där man ersätter en del av bioplasten i flaskan med ett mineralbaserat fyllningsmedel. Detta minskar mängden polymer, som behövs för varje flaska, utan att påverka flaskans styrka eller prestanda.

”De senaste åren har det skett en stark utveckling inom organisk mat och det har lett till att man nu också alltmer uppmärksammar hur maten förpackas. Genom att använda detta nya material, kan vi erbjuda våra kunder en förnyelsebar och uthållig förpackningslösning”, säger RPC Promens seniorsäljare Jan Weier.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx