Självhäftande etikettmaterial till förpackningar med våtservetter

PUBLICERAD: 24 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

UPM Raflatacs RafCare-material är avsett för förpackningar med våtservetter

Finska etikettmaterialtillverkaren UPM Raflatac har utvecklat en serie polypropen-baserade material, speciellt avsedda för produktion av självhäftande etiketter, som kan användas för att skapa återförslutbara, flexibla förpackningar till våtservetter och liknande produkter. 

I materialserien, som fått beteckningen ”RafCare” finns material för såväl transparanta som vita självhäftande etiketter och RafCare-materialen finns också med olika tjocklekar för att passa flera olika applikationsalternativ inom kropps- och hälsovård, hemsjukvård, etc.

RafCare-etiketterna är försedda med det specialutvecklade RC 13-limmet, som är avsett att användas till återförslutbara, flexibla förpackningar, som öppnas och stängs med hjälp av den självhäftande etiketten. Raflatac påpekar i en pressrelease att RC 13-limmet är ett ”mjukt, smidigt och extra tyst lim, som möjliggör diskret och bekvämt öppnande”…

Raflatac skriver också att RafCare-produktern uppfyller alla krav på konsumentsäkerhet och hållbarhet. Jämfört med lösningsbaserade lim avger RC 13-limmet inga farliga luftföroreningar.

RafCare-etiketterna är återvinningsbara och sorteras i samma fraktion som plastförpackningar, medan den pappersbaserade releaselinern kan återvinnas via Raflatacs RafCycle® program.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy