Signode och Burseryds Bruk går samman från årsskiftet

PUBLICERAD: 7 december 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Hans Hermansson

Sträckfilms- och bandningsspecialisten Signode AB och bandstålsproducenten Burseryds Bruk AB genomför en fusion av sina verksamheter fr.o.m. den 1 januari 2016.
Det fusionerade bolaget kommer att erhålla namnet ”Signode Industrial Group AB”.

Signode, som grundades 1913, och etablerades i Skandinavien 1951, erbjuder systemlösningar för emballering, godsskydd och märkning av gods; bandnings-, sträckfilms- och märkningsutrustning anpassat för de flesta applikationer. Signode AB har sitt huvudsäte i Täby, strax norr om Stockholm.

Burseryds Bruk tillverkar kallvalsade bandstålsprodukter, som säljs såväl via egen säljorganisation som genom återförsäljare över hela världen.
Burseryd arbetar inom produktområdena emballageband, kabelband, vintunneband, industriband och varmförzinkade band för varierande applikationer.

Burseryds Bruk grundades redan 1910 och har sitt säte i Burseryd i västra Småland. Företaget har en stark lokal förankring, eftersom de flesta av de anställda bor på orten eller i dess närhet.

”Ett gott arbetsklimat skapar ansvarskännande och engagerade medarbetare – något som borgar för en hög och jämna kvalitet”, säger Per Myhrberg, produktchef på Burseryds Bruk.

”Vår bolagssammanslagning kommer att ha en positiv inverkan för våra kunder, då vi blir en ännu effektivare och starkare aktör på den svenska marknaden”, säger Hans Hermansson, säljdirektör på Signode, Skandinavien.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance