SIG bygger tysk pilotfabrik för förpackningsutveckling

PUBLICERAD: 10 september 2021
UPPDATERAD: 25 januari

SIG investerar 12 miljoner euro i en pilotfabrik i anslutning till sitt nya Tech Center Europe i tyska Linnich. (Bild SIG)

Schweiziska förpackningskoncernen SIG investerar 12 miljoner euro (ca 122 miljoner kronor) i en pilotanläggning för utveckling av nya förpackningar. Fabriken ska byggas i tyska Linnich i anslutning till SIG:s nya Tech Center Europe och i närheten av SIG:s befintliga förpackningsanläggningar på platsen.

SIG skriver att pilotanläggningen kommer att ge mervärde till företagets nya teknikcenter och möta den ständigt ökande efterfrågan på mer hållbara förpackningslösningar. Utveckling och validering av nya förpackningar och innovativa material kommer därmed att gå ännu snabbare och bli mer pålitlig och effektiv.

Med den planerade pilotanläggningen kommer de befintliga FoU– och prototypmöjligheterna vid SIG:s nya Tech Center Europe i Linnich att kombineras med utrustning för toppmodern extrudering och efterbehandlingsteknik samt avancerade kvalitetsmätningssystem och testutrustningar.

”Vi skapar kapacitet för förpackningsinnovation och framtida tillväxt”, säger José Matthijsse. (Bild SIG)

Pilotfabriken, som ska byggas enligt senaste och mest effektiva energistandarderna samt gällande bestämmelser för livsmedelshygien, är planerad att vara i drift i slutet av 2022. Fabriken kommer även att fungera som en utställningsanläggning och en mötesplats för projektinteraktion med kunder och intressenter.

”Vi får möjlighet att skapa kapacitet för förpackningsinnovation, som kommer att forma SIG:s framtida tillväxt i Europa. Det blir möjligt för oss att utvecklas tillsammans med våra kunder och bättre möta deras behov, ytterligare stärka våra partnerskap och utöka de tjänster vi tillhandahåller våra europeiska kunde”, säger José Matthijsse, VD & General Manager Europe på SIG.

————————————————————–
SIG grundades 1853 och har sitt huvudkontor i Neuhausen, Schweiz. SIG utvecklar och tillverkar framförallt vätskekartongbaserade livsmedelsförpackningar. Antalet globalt anställda är ca 5.900, intäkterna år 2020 uppgick till 1,8 miljarder euro (drygt 18 miljarder kronor) och man tillverkade samma år 38 miljarder kartongförpackningar.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax