Sidel producerar flaskor för desinfektion i sitt FoU-center

PUBLICERAD: 7 april 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Sidels specialflaskor för desinfektionsmedel leveras nu bland annat till sjukhuset i Dijon. (Bild Sidel)|Sidels special- och snabbutvecklade 200-milliliters PET-flaskor för desinfektionsmedel i gelform. (Bild Sidel)

I kampen mot Covid-19 har franska formblåsningsspecialisten Sidel ställt om sitt forsknings- och utvecklingscenter i Octeville-sur-Mer till produktion av PET-flaskor för desinfektionsmedel. En första sändning om 5.000 flaskor har redan skickats till sjukhuset i Dijon och en lika stor sändning till apotek och sjukhus i Le Havre.

Sidels enhet i Octeville-sur-Mer är normalt inte avsedd för storskalig produktion av PET-behållare utan fungerar som ett internationellt utvecklingscentrum för att hjälpa Sidels kunder med design- och produktionsfrågor kring PET-förpackningar. Men i dagens pressade läge med Covid-19-pandemin har företaget omprioriterat verksamheten och beslutat sig för att använda alla tillgängliga resurser för att stödja det franska samhällets kamp mot corona-viruset.

I mitten av mars fick Sidel en förfrågan från sjukhuset i Dijon om man kunde levererar flaskor i små storlekar för ett desinfektionsmedel i gelform. Sjukhuset behövde flaskor i små storlekar i stället för de större flaskor, som medlet normalt levereras i.

Sidels special- och snabbutvecklade 200-milliliters PET-flaskor för desinfektionsmedel i gelform. (Bild Sidel)

”Genom samarbete, smidighet och kreativitet kunde våra engagerade medarbetare på endast två dagar förvandla vårt utvecklingscentrum till en liten tillverkningsfabrik!”, säger Vincent Le Guen, Vice President Packaging på Sidel.

Förutom att producera PET-flaskor för desinfektionsmedel i volymen 500 milliliter i sin demonstrations- och testformblåsningsmaskin i centret i Octeville har Sidel också börjat producera mindre flaskor i volymen 200 milliliter, avsedda för försäljning i apotek.

Sidel skriver att preformarna till de specialdesignade flaskorna kommer från en större dryckestillverkare och förslutningarna, som möjliggör kontrollerad dosering och som sluter absolut tätt, levereras från ett företag specialiserat på förslutningar till flaskor med sportdrycker, etc.

”Det här är vårt sätt att visa solidaritet med våra vårdgivare och hjälpa till att göra skillnad och övervinna de försörjningsbrister, som har uppstått på grund av den nuvarande corona-situationen”, säger Vincent Le Guen.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x