SICK:s ”RFID-tunnel” ger säker datafångst

PUBLICERAD: 20 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

RFMS Pro är en RFID–utrustad och moduluppbyggd tunnel för bansystem.|RFGS Pro är en portal

Nu lanserar sensorspecialisten SICK två modulära systemlösningar för datafångst med RFID inom lager och logistik. RFMS PRO är med sin tunneldesign konstruerad för bansystem, medan RFGS PRO är byggd som en portal, ämnad för pallar och mindre containrar. 

RFID-lösningar är intressanta vid in- och utleveranser av varor, när stora mängder information behöver fångas snabbt. Ett typexempel är när man har större förpackningar med många produkter i. Om man vill identifiera varje enskild produkt, men varken har tid eller lust att bryta förpackningar för att göra det, då kan de enskilda produkterna identifieras i storpack, förutsatt att varje produkt är RFID-taggad.

”Vi ser de här systemen som särskilt intressanta för Internethandeln, för stora lagercentraler och vid hantering av varor, där äkthetskontroll är viktigt. Jag tänker till exempel på mode-, läkemedel- och kosmetikaindustrin”, säger Jan Engqvist, produktchef på SICK AB.

De nya systemen:
RFMS Pro
RFMS Pro är en tunnel för bansystem. Den består av RFID-läsare, som kan kombineras med streckkodsläsare. Med hjälp av pulsgivare kan systemet följa objekten förbi läsaren och knyta rätt tagg till objektet, även när det är korta mellanrum mellan objekten. Tunneln består av lätta självbärande moduler i ruggad industriell design, som är enkla att anpassa till olika bredd och höjd på bansystem. 

RFGS Pro
RFGS Pro är en portal, som man kan dra en pall igenom eller till och med köra igenom med en mindre truck. Förutom RFID-läsaren har systemet en mätande scanner, som känner igen pallen och kan avgöra hastigheten och riktningen på godset.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax