SICK:s ”RFID-tunnel” ger säker datafångst

PUBLICERAD: 20 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

RFMS Pro är en RFID–utrustad och moduluppbyggd tunnel för bansystem.|RFGS Pro är en portal

Nu lanserar sensorspecialisten SICK två modulära systemlösningar för datafångst med RFID inom lager och logistik. RFMS PRO är med sin tunneldesign konstruerad för bansystem, medan RFGS PRO är byggd som en portal, ämnad för pallar och mindre containrar. 

RFID-lösningar är intressanta vid in- och utleveranser av varor, när stora mängder information behöver fångas snabbt. Ett typexempel är när man har större förpackningar med många produkter i. Om man vill identifiera varje enskild produkt, men varken har tid eller lust att bryta förpackningar för att göra det, då kan de enskilda produkterna identifieras i storpack, förutsatt att varje produkt är RFID-taggad.

”Vi ser de här systemen som särskilt intressanta för Internethandeln, för stora lagercentraler och vid hantering av varor, där äkthetskontroll är viktigt. Jag tänker till exempel på mode-, läkemedel- och kosmetikaindustrin”, säger Jan Engqvist, produktchef på SICK AB.

De nya systemen:
RFMS Pro
RFMS Pro är en tunnel för bansystem. Den består av RFID-läsare, som kan kombineras med streckkodsläsare. Med hjälp av pulsgivare kan systemet följa objekten förbi läsaren och knyta rätt tagg till objektet, även när det är korta mellanrum mellan objekten. Tunneln består av lätta självbärande moduler i ruggad industriell design, som är enkla att anpassa till olika bredd och höjd på bansystem. 

RFGS Pro
RFGS Pro är en portal, som man kan dra en pall igenom eller till och med köra igenom med en mindre truck. Förutom RFID-läsaren har systemet en mätande scanner, som känner igen pallen och kan avgöra hastigheten och riktningen på godset.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x