Shoppingbagen som även kan ladda din mobiltelefon

PUBLICERAD: 20 september 2018
UPPDATERAD: 25 januari

”Powerbag” är en shoppingbag i kraftigt tygmaterial. Bagen har en inbyggd powerbank, med vilken man kan ladda sin mobiltelefon, surfplatta, etc.|Produkten som ska laddas kan antingen placeras utanför bagen eller också inne i bagen med hjälp av ett litet hål i bagen, där man sticker in laddningskabeln.
|Italienska formgivaren Davide Anzalone är mannen bakom den ”kraftfulla” shoppingbagen.


Italienska designern Davide Anzalone har utvecklat en shoppingbag för flergångsbruk, som har en inbyggd ”powerbank”, som kan ladda din mobiltelefon, surfplatta, etc.

Bagen, som följriktigt fått namnet ”Powerbag”, kan enligt Davide Anzalone användas till allt från matinköp till utflykter. Och den som har med sin Powerbag kan också vara säker på att alltid ha tillgång till laddningsmöjligheter för sin mobil, etc. I botten på bagen finns inbyggt ett kraftfullt och uppladdningsbart 24.000 mAh batteri som fungerar som en powerbank. På bagens ena gavel, strax ovanför powerbanken finns ett fjädrande ”hål” för laddningskabeln, vilket gör att det objekt, som ska laddas, kan placeras inne i bagen och på så sätt laddas, medan man bär omkring bagen, med eller utan varor i…

Laddningsenheten i botten av bagen är försedd med kraftiga räfflor, som gör att bagen står stadigt och still. Powerbanken är dessuom avtagbar och kan kopplas loss, antingen för att man inte vill ha den med sig, eller för att den ska laddas upp eller för att själva bagen behöver tvättas och rengöras.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432