Sex startups i Stora Ensos andra acceleratorprogram

PUBLICERAD: 21 januari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi har fantastiskt positiva erfarenheter från vårt första acceleratorprogram”, säger Malin Bendz, global HR-chef hos Stora Enso. (Bild Stora Enso)

Stora Enso har valt ut de sex startup-företag, som kommer att medverka i företagets andra acceleratorprogram – ett startup-initiativ som Stora Enso genomför i samarbete med Aalto University Developing Entrepreneurship (Aalto ENT) och Vertical Accelerator.

Acceleratorprogrammet är en möjlighet för nytänkande startup-företag och Stora Enso att aktivt utveckla nya idéer och innovativa lösningar. Årets program fokuserar specifikt på den cirkulära ekonomin, i synnerhet kring cirkulära lösningar, materialhantering, förpackningar, sortering och återvinning samt energi.

”Med de globala megatrender, som vi ser, kommer den cirkulära ekonomin att spela en viktig roll under de kommande åren, såväl för företagen som för samhället i stort. Vi samarbetar med startup-företag för att utforska hur Stora Enso bäst kan bidra. Vi har fantastiskt positiva erfarenheter från vårt första acceleratorprogram, som har resulterat i två pågående samarbeten inom förnybara lösningar med Sulapac och Trä Group”, säger Malin Bendz, global HR-chef hos Stora Enso.

De sex startup-företagen i Stora Ensos andra acceleratorprogram valdes ut i en omfattande urvalsprocess. Efter att ha skickat in en skriftlig ansökan och en video utvärderades över 85 startup-företag, som sedan filtrerades ned till de 40 bästa. Efter granskning av representanter från Stora Enso och Vertical Accelerator bjöds 20 av dessa företag in till ett urvalsevent över två dagar med presentationer och djupgående intervjuer. En lista med tolv startup-företag presenterades därefter för Stora Ensos koncernledning, som valde ut de sex slutliga finalisterna.

Följande startup-företag har valts ut att delta i acceleratorprogrammet 2019 (Klicka på namnen för att komma till företagens hemsidor):

Under de kommande månaderna kommer dessa startup-företag att arbeta sida vid sida med deltagare från Stora Enso för att tillsammans utforska och vidareutveckla kunskaper, kompetenser, teknologier och marknadsmöjligheter. En del av programmet genomförs även hos Vertical Accelerator, ett av Finlands största och mest framstående företag för startup-samarbeten.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432