Servopressar ger PulPac bättre fiberbaserade förpackningar

PUBLICERAD: 30 mars 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Med servopressar från SEYI har PulPac förfinat sin teknik för tillverkning av förpackningar genom torrformning av cellulosafiber. (Bild PulPac)|Ove Larsson är grundare och Chief Technology Officer på PulPac. (Bild PulPac)

Göteborgsbaserade företaget PulPac har uppgraderat sin tillverkningsprocess genom att använda servostyrda pressmaskiner från specialisten SEYI. Resultatet är bland annat bättre kvalitet på de fiberbaserade produkterna.

Taiwan-baserade SEYI är experter på pressmaskiner och har utvecklat egna servomotorer som ger energieffektiva servopressar med lägre energikostnader, mindre miljöpåverkan och som använder minst en tredjedel mindre kraft är en traditionell press.

Ove Larsson är grundare och Chief Technology Officer på PulPac. (Bild PulPac)

PulPac använder nu SEYI:s servopressar för att producera fiberbaserade förpackningar och engångsprodukter enligt sin patenterade tillverkningsteknik ”Dry Molded Fiber”. Företaget skriver att man tack vare servopressar kan förverkliga sin nya tillverkningsprocess för torrgjutning av cellulosafibrer med hög effekt och låg energiförbrukning.

”Efter att ha implementerat servopressar är vi mycket imponerade av fördelar som högre genomströmning, lågt energibehov, bättre kvalitet på produkter och mycket lägre verktygsslitage”, säger Ove Larsson, grundare och Chief Technology Officer på PulPac.

”Det är ett stort nöje för oss att samarbeta med PulPac, som är en kreativ pionjär inom hållbara och miljövänliga förpackningar. Vi gläder oss över att PulPac valde våra servopressar för att uppfylla behovet av en innovativ pressteknik”, säger Steven Lee, talesman hos SEYI.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x