Servopressar ger PulPac bättre fiberbaserade förpackningar

PUBLICERAD: 30 mars 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Med servopressar från SEYI har PulPac förfinat sin teknik för tillverkning av förpackningar genom torrformning av cellulosafiber. (Bild PulPac)|Ove Larsson är grundare och Chief Technology Officer på PulPac. (Bild PulPac)

Göteborgsbaserade företaget PulPac har uppgraderat sin tillverkningsprocess genom att använda servostyrda pressmaskiner från specialisten SEYI. Resultatet är bland annat bättre kvalitet på de fiberbaserade produkterna.

Taiwan-baserade SEYI är experter på pressmaskiner och har utvecklat egna servomotorer som ger energieffektiva servopressar med lägre energikostnader, mindre miljöpåverkan och som använder minst en tredjedel mindre kraft är en traditionell press.

Ove Larsson är grundare och Chief Technology Officer på PulPac. (Bild PulPac)

PulPac använder nu SEYI:s servopressar för att producera fiberbaserade förpackningar och engångsprodukter enligt sin patenterade tillverkningsteknik ”Dry Molded Fiber”. Företaget skriver att man tack vare servopressar kan förverkliga sin nya tillverkningsprocess för torrgjutning av cellulosafibrer med hög effekt och låg energiförbrukning.

”Efter att ha implementerat servopressar är vi mycket imponerade av fördelar som högre genomströmning, lågt energibehov, bättre kvalitet på produkter och mycket lägre verktygsslitage”, säger Ove Larsson, grundare och Chief Technology Officer på PulPac.

”Det är ett stort nöje för oss att samarbeta med PulPac, som är en kreativ pionjär inom hållbara och miljövänliga förpackningar. Vi gläder oss över att PulPac valde våra servopressar för att uppfylla behovet av en innovativ pressteknik”, säger Steven Lee, talesman hos SEYI.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax