Seminarium om bioplasters framtid och möjligheter

PUBLICERAD: 21 juni 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Användningen av bioplaster ökar– inte bara inom förpackningsområdet.

Bioplaster ökar snabbt inom många sektorer, inte minst på förpackningsområdet. Nu ordnar vi ett seminarium om bioplastenars framtid och möjligheter.
Seminariet, som arrangeras av nord emballage/Packnews och Nordisk Bioplastförening och i samarbete med Polymercentrum, har titeln ”Bioplast – Ett hållbar alternativ i en cirkulär ekonomi” och äger rum den 20 september i Göteborg.

Intresset för bioplaster växer hela tiden och allt fler varumärkesägare tar beslutet att använda denna miljösmarta materialgrupp i allt från förpackningar till bilar. 
Förpackningsindustrin är den överlägset största användaren av bioplast men tillväxten är stark inom många andra områden.

På seminariet i september får deltagarna möjlighet att lära sig mer om möjligheterna med bioplaster, om hållbarhetsfrågor och om hur bioplaster passar in den cirkulära ekonomin.

Flera varumärkesägare kommer att finnas på plats för att berätta om hur de använder materialen och vilken respons de fått från kunderna i samband med detta.

På talarlistan finns representanter från IKEA, Stadium, Pöyry Management Consulting Oy, Mistra, Skånemejerier samt SINTE och fler företag/talare kommer att tillkomma.

Mer info och anmälan HÄR!

 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432