Seminarium om AI-användning hos små och medelstora företag

PUBLICERAD: 19 september 2022
UPPDATERAD: 25 januari

|Niklas Silfverström, Nord Link (Bild fr LinkedIn)

Vilken användning och nytta har små och medelstora företag av AI (artificiell intelligens)? Den frågan ska ett seminarium, som arrangeras av bland andra Packbridge, ge svar på.

Arrangörerna skriver att man med seminariet ”AI för industrin, hur gör vi?” vill inspirerar små och medelstora företag att hitta användningsområden för AI – något som kan ske via projektet DigIT Hub AI, som hjälper små och medelstora företag att förbättra sin verksamhet med hjälp av artificiell intelligens.

Niklas Silfverström, Nord Link (Bild fr LinkedIn)

”Idag är AI ett verktyg som kan effektivisera, förbättra och öka lönsamheten för företag. Det handlar om att hitta applikationer och möjligheter som driver ert företag framåt. Under träffen ger vi en bild av hur AI kan hjälpa er att förbättra kundrelationerna, utveckla era processer och generera nya produkter”, skriver arrangörerna.

Seminariet gästas av Niklas Silfverström från Nord Link, som kommer att berätta om KnightVision, en produkt som med hjälp av AI har varit lösningen på ett dyrt problem.

Vidare kommer Marcus Engqvist från IUC Syd (Industriellt utvecklingscentrum)att berätta om vilket stöd projektet DigIT Hub AI kan ge företag för att ta steget att börja använda AI.

Förutom Packbridge är även IUC Syd, Techtank och Sustainable Business Hub arrangörer för seminariet.

”AI för industrin, hur gör vi?” äger rum torsdagen den 22 september och platsen blir hos Media Evolution i Malmö. Seminariet, som hålls på svenska, är öppet för alla intresserade små och medelstora företag. Mer info, etc HÄR.

————————————————-
Om projektet DigIT Hub AI:
Tio organisationer och tre universitet i Skåne och Blekinge har gått samman för att hjälpa små och medelstora företag att förbättra sin verksamhet med hjälp av artificiell intelligens (AI). Fokus ligger främst på områden som bidrar till ökat affärsvärde, hållbarhet och jämställdhet. DigIT Hub AI är medfinansierat av EU:s regionala utvecklingsfond.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex