Seminarium med fokus på begreppet ”Industry 4.0”

PUBLICERAD: 22 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Seminariet den 28 mars ska fokusera på automatisering

Den 28 mars står Festo i Malmö som värd för ett Packbridgeseminarium, vilket fokuserar på automatisering, maskiner och digitalisering. 
Begreppet Industry 4.0 är nu verklighet och olika teknologier jobbar i samverkan för en effektiv produktion. På Packbridgearrangemanget kommer ett antal föredragshållare att fokusera på detta.

Deltagarna kommer bland annat att kunna lyssna på Fredrik Boberg, som är produktchef på Festo. Han berättar om Festo Bionics, där man utgått från naturen för att skapa mekaniska verktyg och automatisering.

Från danska DTI kommer Kiril Andreev Kirilov och ger statusen för det intressanta PicknPack, ett EU-projekt där även Wageningen Universitetet i Holland ingår. Avsikten är att skapa en förpackningslinje, som blixtsnabbt ställer om sig för packning av olika produkter och som skapar förpackningar anpassade till dessa.

Han Way Tran och Kristian Axelsson från Survey Party kommer att visa hur man med biometriska instrument kan mäta personers uppfattningar av smaker och förpackningar. 

Från ett av Festos grannföretag i Arlöv, Solserv, kommer Patrik Johansson och berättar om en fascinerande maskinteknik för att förvandla matrester till utmärkt kompost på bara tjugofyra timmar. Högintressant med tanke på debatten om matspill.

Bernt Henriksen kommer från Automation Region och visar hur man blir framgångsrik med sin investering, det vill säga hur man ska agera från idé till beställning, när man ska automatisera.

Mer information finns på www.packbridge.se

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor