Sedeltryck på programmet när SweFlex håller årsmöte

PUBLICERAD: 26 januari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

På SweFlex årsmöte ska medlemmarna få veta hur sedeltryck går till. (Bild Riksbanken)

Torsdagen den 10 mars håller Svenska Flexografiföreningen, SweFlex, sitt årsmöte på Brobygrafiska Utbildning i värmländska Sunne.  Denna gång blir det ett årsmöte följt av ett halvdagsseminarium kring ”sedlar och elektronik”.
”Sverige håller på att få nya sedlar och vi tycker det skulle vara spännande för våra medlemmar att höra hur en sedel blir till och hur ser kvalitetskraven ut. Dr Erik Hallberg från Crane Currency kommer och låter oss veta lite om hur värdetryckaren ser på sin dag”, skriver SweFlex i ett pressmeddelande inför årsmötet.

Vidare skriver SweFlex att trots att man ännu inte ser så mycket av elektronik som trycks i tryckpressarna, så sker detta varje dag på skilda håll, ofta  i en etikettryckmaskin. En av de aktörer, som är aktiva med denna teknik är företaget Nilpeter och de kommet till mötet och berättar om sina erfarenheter.
På halvdagsseminariet kommer medlemmarna också att få veta lite kring hur utvecklingen ser ut, när det gäller bredbanetryckare som valt att gå den ”smala vägen”.

Årsmötet startar med mötesförhandlingar kl. 11:00 och efter årsmötet blir det lunch samt därefter seminarium fram till cirka kl. 17:00.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432