Sealed Air ser förpackningstrend i köttindustrin

PUBLICERAD: 13 april 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Sealed Airs system för vakuumförpackning av olika köttprodukter. Foto: Pressbild

Företag i köttindustrin blickar allt mer mot att automatisera sina produktioner.  Det finns flera fördelar med att minska handpåläggningen när köttprodukter ska förpackas, enligt Stephanie Poole på Sealed Air.

Under de senaste två årens pandemi har omfattande problem i leveranskedjan intensifierat de utmaningar som charkuteri- och köttberedningsföretag måste övervinna för att upprätthålla kontinuitet i verksamheten och möta kundernas efterfrågan. Det skriver Sealed Air i ett pressmeddelande.

Utmaningarna företagen står inför är flera – att minimera matsvinnet, öka effektiviteten, maximera livsmedelssäkerheten och optimera produktiviteten. Dessa faktorer har blivit ännu mer avgörande för att skydda ett varumärkes rykte, försäljning och marginaler. Andra utmaningar till följd av pandemin har varit avbrott i försörjningskedjor och tillgång på arbetskraft vilket har gjort det svårare att upprätthålla kontinuitet i produktioner, enligt Sealed Air.

Trend här för att stanna

Stephanie Poole, senior affärsutvecklare inom livsmedelssäkerhet på Sealed Air i Europa säger att det är kombinationen av dessa utmaningar, tillsammans med ständigt föränderliga marknadskrav, som driver på trenden med förpackningsautomation. En trend som är här för att stanna. Företag investerar till exempel i intelligenta vakuumförpackningssystem som inte bara minskar det manuella arbetet utan även förbättrar faktorer som hastighet, säkerhet och hållbarhet.

Kontinuitet i förpackningsprocessen

Hon framhåller även att dessa automationslösningar minimerar risken för fel. Automatiserade vakuumförpackningssystem levererar noggrannhet och kontinuitet, vilket säkerställer att kött och charkuterivaror är tätt och korrekt packade. Automatiserad utrustning för vakuumförpackning av köttprodukter ger också företag mer kontroll över hur snabbt köttprodukterna rör sig genom förpackningsflödet.Processen blir även mer hygienisk, menar företaget.

Cryovac VS9X för att vakuumförpacka köttprodukter. Foto: Pressbild

Sealed Air erbjuder inom detta område Cryovac VS2X och VS9X. Det är vakuumförpackningssystem utvecklade för att snabba på hastigheten i packningen. Dessa maskiner är bland annat utrustade med automatiska påslastare, skärsystem och elektriska transportörer för att minimera handpåläggningen och optimera hastigheten och flödet av köttprodukter genom förpackningsprocessen.

 

Läs vidare

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

Så spar mejerijätten Arla trettiotvå ton plast om året

”Med kombinationen papper och plast sparar Arla 32 ton plast om året”. Det var rubriken i ett nyhetsinslag på Packnews.se under våren. Frågan var om kombinationen av material var ett bättre val än enbart plast? Vi uttryckte viss tveksamhet, men nu vet vi att det stämmer, efter ett samtal med Helge Steg, vd på Arta Plast, företaget som tillverkar FiberCup, förpackningslösningen som det handlar om.
Förpackningarx

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Senaste nytt

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

Rör vid flaskan och etiketten lyser upp

Coca-Cola har lanserat en speciell förpacknings med "Thor"-tema i begränsad upplaga i Brasilien. Den är försedd med OLED-teknik (Organic LED) från tyska Inuru. Tryckt elektronik har varit ett diskussionsämne i rätt många år inom förpacknings- och etikettindustrin, men det riktiga genombrottet har låtit vänta på sig. Möjligen är det Inuru som kommer att stå för det.
Thors

UPM Raflatac stänger fabrik i Tyskland

UPM Raflatac har beslutat sig för att permanent stänga sin fabrik i Kaltenkirchen i Tyskland för att förbättra organisationens samlade effektivitet och räntabilitet.
raf_tim-kirchen-appointment

United Bankers skogsfond köper FiberLean

United Bankers fond Forest Industry Green Growth Fund (UB FIGG), har köpt etthundra procent av aktierna i FiberLean Technologies Ltd. Fiberlean tillverkar utrustning för framställning av MFC (Mikrofibrillär cellulosa) som ger pappersmassa nya egenskaper.
David-Walker