Företag i köttindustrin blickar allt mer mot att automatisera sina produktioner. Det finns flera fördelar med att minska handpåläggningen när köttprodukter ska förpackas, enligt Stephanie Poole på Sealed Air.
Under de senaste två årens pandemi har omfattande problem i leveranskedjan intensifierat de utmaningar som charkuteri- och köttberedningsföretag måste övervinna för att upprätthålla kontinuitet i verksamheten och möta kundernas efterfrågan. Det skriver Sealed Air i ett pressmeddelande.
Utmaningarna företagen står inför är flera – att minimera matsvinnet, öka effektiviteten, maximera livsmedelssäkerheten och optimera produktiviteten. Dessa faktorer har blivit ännu mer avgörande för att skydda ett varumärkes rykte, försäljning och marginaler. Andra utmaningar till följd av pandemin har varit avbrott i försörjningskedjor och tillgång på arbetskraft vilket har gjort det svårare att upprätthålla kontinuitet i produktioner, enligt Sealed Air.
Trend här för att stanna
Stephanie Poole, senior affärsutvecklare inom livsmedelssäkerhet på Sealed Air i Europa säger att det är kombinationen av dessa utmaningar, tillsammans med ständigt föränderliga marknadskrav, som driver på trenden med förpackningsautomation. En trend som är här för att stanna. Företag investerar till exempel i intelligenta vakuumförpackningssystem som inte bara minskar det manuella arbetet utan även förbättrar faktorer som hastighet, säkerhet och hållbarhet.
Kontinuitet i förpackningsprocessen
Hon framhåller även att dessa automationslösningar minimerar risken för fel. Automatiserade vakuumförpackningssystem levererar noggrannhet och kontinuitet, vilket säkerställer att kött och charkuterivaror är tätt och korrekt packade. Automatiserad utrustning för vakuumförpackning av köttprodukter ger också företag mer kontroll över hur snabbt köttprodukterna rör sig genom förpackningsflödet.Processen blir även mer hygienisk, menar företaget.
Sealed Air erbjuder inom detta område Cryovac VS2X och VS9X. Det är vakuumförpackningssystem utvecklade för att snabba på hastigheten i packningen. Dessa maskiner är bland annat utrustade med automatiska påslastare, skärsystem och elektriska transportörer för att minimera handpåläggningen och optimera hastigheten och flödet av köttprodukter genom förpackningsprocessen.