Sealed Air säljer Cryovac + två fabriker till Færch Plast

PUBLICERAD: 10 december 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Samgåendet innebär en unik möjlighet för båda parter”

Danska plastförpackningsbolaget Færch Plast A/S, med huvudsäte i Holstebro, har köpt USA-bolaget Sealed Air Corporations europeiska verksamheter inom livsmedelstråg. Förvärvet, som genomfördes i början av november, innefattar två tillverkningsenheter i brittiska Poole och spanska Buñol. I affären ingår också att Færch Plast övertar Sealed Airs väl inarbetade varumärke Cryovac, som i mer än 50 år försett den globala livsmedelsindustrin med innovativa lösningar inom framförallt packning av färskt kött i så kallade skin- och vakuumförpackningar.

Færch Plast skriver i ett pressmeddelande att övertagandet av det engelska och spanska bolaget samt av varumärket Cryovac i kombination med Færch Plasts marknadsledande position ger möjlighet att erbjuda kunderna ett ännu större och starkare produktsortiment. Fabriken i Spanien innebär dessutom att Færch Plast stärka sin närvaro i dessa delar av Sydeuropa.

”Vi imponeras av det omfattande produktsortimentet vi ser hos Sealed Air i Poole och Buñol och vi tror att samgåendet med Færch Plast innebär en unik möjlighet för båda parter”, säger Færch Plasts VD och koncernchef Lars Gade Hansen i en kommentar.

De två förvärvade fabrikerna i Poole och Buñol har cirka 250 anställda och en sammanlagd omsättning på omkring 350 miloner danska kronorf

Færch Plasts förvärv av Sealed Air-fabrikerna ochg varumärket Cryovac är bolagets andra stora förvärv i år. I april köpte man nämligen brittiska företaget Anson Packaging Ltd, som tillverkar termoformade plastförpackningar till i första hand den brittiska livsmedelsindustrin (läs HÄR!).

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex