Sealed Air säljer Cryovac + två fabriker till Færch Plast

PUBLICERAD: 10 december 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Samgåendet innebär en unik möjlighet för båda parter”

Danska plastförpackningsbolaget Færch Plast A/S, med huvudsäte i Holstebro, har köpt USA-bolaget Sealed Air Corporations europeiska verksamheter inom livsmedelstråg. Förvärvet, som genomfördes i början av november, innefattar två tillverkningsenheter i brittiska Poole och spanska Buñol. I affären ingår också att Færch Plast övertar Sealed Airs väl inarbetade varumärke Cryovac, som i mer än 50 år försett den globala livsmedelsindustrin med innovativa lösningar inom framförallt packning av färskt kött i så kallade skin- och vakuumförpackningar.

Færch Plast skriver i ett pressmeddelande att övertagandet av det engelska och spanska bolaget samt av varumärket Cryovac i kombination med Færch Plasts marknadsledande position ger möjlighet att erbjuda kunderna ett ännu större och starkare produktsortiment. Fabriken i Spanien innebär dessutom att Færch Plast stärka sin närvaro i dessa delar av Sydeuropa.

”Vi imponeras av det omfattande produktsortimentet vi ser hos Sealed Air i Poole och Buñol och vi tror att samgåendet med Færch Plast innebär en unik möjlighet för båda parter”, säger Færch Plasts VD och koncernchef Lars Gade Hansen i en kommentar.

De två förvärvade fabrikerna i Poole och Buñol har cirka 250 anställda och en sammanlagd omsättning på omkring 350 miloner danska kronorf

Færch Plasts förvärv av Sealed Air-fabrikerna ochg varumärket Cryovac är bolagets andra stora förvärv i år. I april köpte man nämligen brittiska företaget Anson Packaging Ltd, som tillverkar termoformade plastförpackningar till i första hand den brittiska livsmedelsindustrin (läs HÄR!).

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432