Schütz Nordic 20-års jubilerar och inviger utbyggd IBC-fabrik

PUBLICERAD: 19 september 2019
UPPDATERAD: 25 januari

”Den nya tillverkningsenheten i Kongsvinger har ytterligare ökat vår flexibilitet”, säger VD Erik Platek. (Bild Schütz Nordic)|Vice borgmästare Margrethe Haarr, Kongsvinger höll invigningstal. . (Bild Schütz Nordic)

Norska IBC-producenten Schütz Nordic, som ingår i tyska koncernen Schütz GmbH & Co, firar 20-års jubileum i år och inviger samtidigt sin utbyggda tillverkningsenhet i Kongsvinger.

Anläggningen i Kongsvinger togs i drift år 1999 och fyra år senare genomfördes omfattande tekniska uppgraderingar och en övergång till automatisk produktion av företagets välkända IBC-produkter (Intermediate Bulk Container) samt tunnor och fat av plast och metall.

År 2011 öppnade Schütz Nordic en ny state-of-the-art tillverkningsanläggning på samma industriområde i Kongsvinger, 10 mil nordost om Oslo. I den fabriken kunde man bland annat visa upp Europas modernaste formblåsningsmaskin – en kontinuerlig formblåsare som blåste IBC-containrarna i tre lager. I fabriken ingick också en robotautomatiserad linje för tillverkning av containrarnas stålburar samt en hypermodern linje för rengöring och återvinning av använda, återtagna containrar.

År 2011 lämnade också mångårige Schütz Nordic-chefen Knut Pedersen över ledarskapet till Erik Platek, som varit VD sedan dess.

Vice borgmästare Margrethe Haarr, Kongsvinger höll invigningstal. (Bild Schütz Nordic)

Den nu genomförde utvidgningen av fabriken i Kongsvinger består av en 1.200 kvadratmeter stor tillverkningshall, dit man koncentrerat all produktion av plastkomponenter. Förutom den redan befintliga formblåsningsmaskinen har man också installerat en ny trelagers formblåsningsenhet. Produktionen av plastpallar har också flyttats till den nya produktionshallen, vilket innebär att all plastproduktion hos Schütz Nordic nu sker i en och samma lokal.

Den nya hallen invigdes i slutet av augusti i närvaro av mer än 100 internationella gäster och med välkomsttal av Schütz Nordics VD Erik Platek och Veit Enders, Schütz-koncernens affärsenhetschef för regionerna Europa, Mellanöstern och Afrika samt invigningstal av vice borgmästare Margrethe Haarr, Kongsvinger.

”Jag är stolt över att Schütz Nordic nu kan fira sitt 20-års jubileum. Den nya utökningen och moderniseringen av fabriken i Kongsvinger har ytterligare ökat vår flexibilitet och leveranssäkerhet för våra kunder i norra Europa”, sade Erik Platek vid invigningen.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax