Schur säljer Ekmans retail

PUBLICERAD: 24 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

 

Papier-Mettlers tar över Schur Ekmans retail i juni.

Schur Ekmans retail i Jönköping säljs till Papier-Mettler. Främsta skälet sägs vara svårigheter i att nå lönsamhet på en mycket konkurrensutsatt marknad.

I oktober i fjol tog Schur International över Ekmans i Jönköping från Trioplast industrier. Sedan dess har ett intensivt arbete pågått för att omstrukturera verksamheten och bolaget styckades upp i enheterna Schur Ekmans kartong och Schur Ekmans retail. Nu säljs Schur Ekmans retail vidare till Papier-Mettler. Andreas Davidsson på Schur berättar i ett pressmeddelande att det har varit en tuff och mycket konkurrensutsatt marknad en längre tid.

– Trots stora anstängningar för att skapa en ekonomiskt livskraftig verksamhet tvingas vi konstatera att volymerna som finns på den skandinaviska marknaden inte räcker till. Vidare har den debatt som pågår omkring plastpåsar ytterligare bidragit till att volymer flyttas över till andra materialslag.

Det är viktigt för Schur att köparen kommer ta tillvara långsiktiga och goda kundrelationer. Med Papier-Mettler är känner man sig överbevisade om att kunderna lämnas över i trygga händer, enligt Davidsson:

– En stor fördel med Papier-Mettler är också att de tillverkar både pappers- och plastpåsar i egen regi. Schur Ekmans retail, som konverterar plastpåsar och köper och säljer dem vidare, sysselsätter i dag 35 personer

Papier Mettlers övertagande sker 1 juni 2017.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx