Schur säljer Ekmans retail

PUBLICERAD: 24 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

 

Papier-Mettlers tar över Schur Ekmans retail i juni.

Schur Ekmans retail i Jönköping säljs till Papier-Mettler. Främsta skälet sägs vara svårigheter i att nå lönsamhet på en mycket konkurrensutsatt marknad.

I oktober i fjol tog Schur International över Ekmans i Jönköping från Trioplast industrier. Sedan dess har ett intensivt arbete pågått för att omstrukturera verksamheten och bolaget styckades upp i enheterna Schur Ekmans kartong och Schur Ekmans retail. Nu säljs Schur Ekmans retail vidare till Papier-Mettler. Andreas Davidsson på Schur berättar i ett pressmeddelande att det har varit en tuff och mycket konkurrensutsatt marknad en längre tid.

– Trots stora anstängningar för att skapa en ekonomiskt livskraftig verksamhet tvingas vi konstatera att volymerna som finns på den skandinaviska marknaden inte räcker till. Vidare har den debatt som pågår omkring plastpåsar ytterligare bidragit till att volymer flyttas över till andra materialslag.

Det är viktigt för Schur att köparen kommer ta tillvara långsiktiga och goda kundrelationer. Med Papier-Mettler är känner man sig överbevisade om att kunderna lämnas över i trygga händer, enligt Davidsson:

– En stor fördel med Papier-Mettler är också att de tillverkar både pappers- och plastpåsar i egen regi. Schur Ekmans retail, som konverterar plastpåsar och köper och säljer dem vidare, sysselsätter i dag 35 personer

Papier Mettlers övertagande sker 1 juni 2017.

Läs vidare

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax

Ny obelagd kartongkvalitet från Holmen Iggesund

Invercote Touch är en ny obestruken kartong från Holmen Board & Paper. Det är en kvalitet som är designad för att möta den växande efterfrågan på hållbara och visuellt tilltalande förpackningsmaterial med bibehållen tryckbarhet.
Igge touchx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}