Schur Flexibles stärker sin position med fabriksköp

PUBLICERAD: 13 februari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Österrikiska förpackningskoncernen Schur Flexibles ökar sin fysiska styrka med tre fabriksköp i Holland och Tyskland.

Österrikiska förpackningskoncernen Schur Flexibles har förvärvat tre tillverkningsenheter av holländska Clondalkin Group. Två fabriker ligger i Holland och en i Tyskland.
Förvärven innebär att Schur Flexibles stärker sin position inom primärförpackningar till konfekt- och teprodukter.

De enheter, som Schur Flexibles köpt av Clondalkin, är Cats Flexibles Packaging B.V. och Nimax B.V., i Rotterdam respektive Elst, Holland samt Hänsel Flexible Packaging GmbH, i Freital, Tyskland.

De tre fabrikerna sysselsätter  tillsammans 135 anställda och svarar för en sammanlagd omsättning på drygt 30 miljoner euro (ca 298 miljoner kronor). Schur Flexibles beräknar att förvärven ska innebära att koncernens omsättning enbart inom segmenten film- och vaxade pappersförpackningar till konfekt ska uppgå till 80 miljoner euro och göra bolaget till en av de största leverantörerna i Europa inom denna sektor. 

Av de tre fabrikerna är Cats Flexibles specialiserade på förpackningslösningar i vaxat papper samt djuptrycks- och flexotryckta konfektförpackningar med goda barriäregenskaper. Cats tillverkar bland annat produkten Ecowax, som är ett biologiskt nedbrytbart och helt växtbaserat alternativ till traditionella vaxade papperslösningar.

Tyska Hänsel Flexible är specialiserade på flexibla konfektförpackningar med ”twist”- och ”wrap”-lösningar och holländska Nimax är experter på komplementprodukter till te- och tobaksförpackningar.

—————————————-
Schur Flexibles Group har sitt huvudsäte i Baden, strax utanför Wien i Österrike. Koncernen, som består av ett 15-tal dotterbolag, har cirka 1.400 anställda och gruppen har sammanlagt produktionsenheter i bland annat Holland, Tyskland, Finland, Danmark, Polen, Ryssland, m fl.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x