Schur Flexibles har förvärvat Scandiflex Pac i Landskrona

PUBLICERAD: 29 mars 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Schur Flexibles växer ytterligare genom att nu ha förvärvat svenska flexibla förpackningstillverkaren Scandiflex Pac AB i Landskrona. (Bild Schur Flexibles)

Österrikiska Schur Flexibles Group har förvärvat hundra procent av det Landskronabaserade företaget Scandiflex Pac AB, som är specialiserade på flexibla förpackningar.

Schur Flexibles skriver i ett pressmeddelande att förvärvet ökar Schur Flexibles marknadsposition i Europa och stärker speciellt koncernens befintliga kompetens i Norden inom flexotryck. Köpet innebär att Schur Flexibles Group blir en fullserviceleverantör i Norden, som täcker hela kedjan för konvertering och digitalt tryck. Genom att kombinera Scandiflex Pac med Schur Flexibles Danmark, Schur Flexibles Finland och Danapak Flexibles, omfattar Schur Flexibles-koncernen nu en plattform i Norden med en omsättning på över 120 miljoner euro (drygt 1,25 miljarder kronor)

”Scandiflex Pac är det perfekta tillskottet till den växande Schur Flexibles-gruppen. Tillsammans kommer vi att fortsätta att revolutionera den europeiska flexibla förpackningsindustrin”, säger Michael Schernthaner, CFO i Schur Flexibles Group.

”Som en del av Schur Flexibles-koncernen kan vi dra nytta av vår sammanslagna expertis för att mer effektivt kunna fortsätta med snabbt utvecklade kundkrav och lagkrav. Schur Flexibles Groups starka fokus på innovation, hållbarhet och kvalitet passar också mycket tydligt mot våra egna fokus”, säger Scandiflex VD Stefan Andersson.

Scandiflex Pac, som startades 1985, producerar tryckta flexibla förpackningslaminat för i första hand livsmedelsindustrin. men även för andra produktområden. Huvudkontoret ligger i Landskrona och företaget omsätter cirka 20 miljoner euro (ca 209 miljoner kronor).

Enligt Schur Flexibles genomfördes förvärvet av Scandiflex Pac under mars månad i år. Inga uppgifter om köpeskilling eller andra ekonomiska villkor har meddelats.

N.B.: Schur Flexibles Group har de senaste åren växt genom flera företagsköp. Bland annat förvärvade man tidigare i år tre tillverkningsenheter i Holland och Tyskland av holländska Clondalkin Group och stärkte därmed sin position inom primärförpackningar till konfekt- och teprodukter. (LÄS HÄR)

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x