Schur bygger toppmodern anläggning i Tyskland

PUBLICERAD: 23 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

På en industritomt vid motorvägen A24 bygger Schur Pack Germany en toppmodern fabrik för falskartongförpackningar.|Så här kommer den högteknologiska Schur-fabriken i Tyskland att se ut

Danska Schur International a/s dotterbolag Schur Pack Germany GmbH bygger just nu Europas modernaste och mest högteknologiska fabrik för falskartong- och kapselförpackningar.
Den 28.000 kvadratmeter stora anläggningen uppförs på en industritomt vid motorvägen mellan Hamburg och Berlin och den ingår som en del i en stor industripark med namnet ”Business Park A24”.

Schur Pack Germany investerar cirka 70 miljoner euro (drygt 650 miljoner kronor) i fabriken och stärker sin marknadsställning inom kartongförpackningar ”Made in Germany”.

”Den nya fabriken kommer att leverera utmärkt kvalitet, uppfylla de högsta normerna för hygienisk produktion och förkorta våra leveranstider. Vi kommer nu ännu närmare våra kunder”, säger Klaus Madsen, chef för Schur Pack Germany.

I den nya fabriken investerar man i toppmoderna tryck- och förarbetsmaskiner, vilket ger möjlighet till en utökad produktportfölj. Förutom förbättrad tryckkvalitet generellt kommer man även att kunna erbjuda förädlingstekniker som hotfoil och coldfoil.

En stor del av investeringarna vid den nya fabriken kommer att läggas på toppmoderna maskiner och utrustning.

”I vår nya fabrik kommer att råda den högst möjliga automatiseringsgraden, som marknaden kan erbjuda. Speciellt stolta är vi över det helautomatiska höglager, som kommer att finnas i anläggningen”, säger Andreas Lührs, fabrikschef hos Schur Pack Germany.

I fabriken kommer det att finnas högtekniska transport- och logistiksystem med bland annat automatiserade, förarlösa truckar. Många av de komplexa intralogistiska utmaningarna löser man i nära samarbete med systerbolaget Schur Packaging Systems AB i Sverige.

”I fabriken utnyttjar vi fullt ut möjligheterna till modern intralogistik och garanterar våra kunder optimala arbetsprocesser”, upplyser Jan Bollweg, driftschef vid Schur Pack Germany.

När det gäller energibehovet i den nya fabriken kommer den att bli mycket energieffektiv genom att man använder förnyelsebar energi i hela anläggningen, vilket eliminerar behovet av energi från fossila bränslen.

———————————————
Schur är en internationell koncern med rötter och huvudsäte i Danmark. Koncernen består i dag av 15 bolag, vilka erbjuder förpackningar, förpackningsmaskiner och förpackningssystem samt know-how.
Schur sysselsätter 800 personer i anläggningar i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Frankrike, Benelux, Polen, Spanien, Storbritannien och USA.
Under hela sin 169-åriga historia har koncernen styrts av den danska familjen Schur.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium