Schreiners smarta sprutetikett ger ökat manipuleringsskydd

PUBLICERAD: 3 februari 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Schreiner MediPharms smarta etikett till förfyllda injektionssprutor talar om när sprutan öppnats.(Bild Schreiner MediPharm)|Innan skyddshylsan dragits bort från den förfyllda sprutan och kanylen, är den speciella öppningsindikationen dold i krympetiketten. (Bild Schreiner MediPharm)

Tyska Schreiner MediPharm har utvecklat en smart säkerhetsetikett till förfyllda injektionssprutor, som ger högt manipuleringsskydd och talar om när sprutan öppnats för första gången.

Sprutan innan förslutningen dragits  bort. (Bild Schreiner MediPharm)

Den innovativa krympetiketten är integrerad i sprutcylindern och dess förslutning. När användaren drar bort förslutningen från sprutan och kanylen utlöses en tydlig öppningsindikation, som talar om att förpackningen öppnats och att ingen manipulering skett med sprutan dessförinnan.

Etiketten är utformad så att den efter öppnandet inte kan återställas till ursprungsskicket.

För att ytterligare öka produkt- och förfalskningsskyddet kan fler öppna, dolda eller digitala autentiseringsfunktioner integreras i etiketten.

Schreiner MediPharm skriver i ett pressmeddelande att deras ”Syringe-Closure-Wrap” kan anpassas och användas till alla vanliga sprutstorlekar.

Till skillnad från konventionella krympetikettlösningar behövs ingen direkt värme vid appliceringen av etiketten, vilket gör den lämplig även till förfyllda injektionssprutor med värmekänsliga ämnen.

Förutom det inbyggda öppningsbudskapet har etiketten även plats för produktinformation, etc.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy