Schoeller Allibert lanserar hopfällbar IBC för tuffa tag

PUBLICERAD: 9 november 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Schoeller Alliberts nya hoppfällbara IBC ComboExcelsior är byggd för tuffa tag. (Bild Schoeller Allibert)|ComboExcelsior kan staplas såväl hoppfälld och tom som uppfylld och med last. (Bild Bild Schoeller Allibert)|Jimmy Folkesson är ny försäljningschef inom farma, kosmetik och kemikalier hos Schoeller Allibert Sweden AB. (Bild Schoeller Allibert)

Schoeller Allibert – nederländsk specialist på returplastemballage – lanserar ComboExcelsior®, som är en hopfällbar IBC (Intermediate Bulk Container) anpassad för internationell logistik och byggd för att tåla tuffa tag.

ComboExcelsior är staplingsbar såväl hopfälld som uppfylld och med last. (Bild Schoeller Allibert)

Schoeller Allibert skriver i ett pressmeddelande att ComboExcelsior är säker, hygienisk och effektiv samt anpassad för livsmedels-, kosmetika-, och farmaindustrin. IBC:n har måtten 1.200 x 1.000 millimeter, volymkapaciteten är 1.000 liter och den klarar en dynamisk lastvikt på 3.200 kilo, vilket gör den optimerad för både väg- och järnvägstransporter.

Enligt Schoeller Allibert har ComboExcelsior marknadens bästa vikningsfaktor och den får en stapelhöjd på endast 341 millimeter i hopfällt skick. Containern kan staplas såväl hopfälld som uppfälld med last och den sägs vara maximalt säker vid stapling med full last tack vare ett T-format låssystem runt om sockeln.

Containern är byggd för tuffa tag och har en lång livslängd. ComboExcelsior® är dessutom fullt återvinningsbar, när den tjänat ut.

———————————

Schoeller Alliberts svenska dotterbolag Schoeller Allibert Sweden AB med försäljnings- och servicekontor i skånska Perstorp meddelar samtidigt att man anställt en ny försäljningschef inom farma, kosmetik och kemikalier.

Han heter Jimmy Folkesson (bilden t.v.) och har tidigare haft anställningar som försäljare hos företagen Fayley och CHS Controls samt som produktionsplanerare inom textil hos skjortfabriken Stentröms.

”Jag brinner för att få utveckla affärer och ge våra kunder en bättre förståelse för cirkulär produktion och retursystem, som hjälper till att hålla ner kostnader och bidrar till miljön”, säger Jimmy Folkesson i en kommentar till sitt nya jobb hos Schoeller Allibert Sweden AB.

——————————————
Schoeller Allibert är en av Europas största tillverkare av returplastemballage. Företaget skapades 2013 genom sammanslagningen av Linpac Allibert och Schoeller Arca Systems, båda ägda av One Equity Partners.
Schoeller Allibert har mer än 40 produktions- och försäljningsverksamheter i Europa, Amerika och Asien.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax