Schoeller Allibert har fått kanadensisk huvudägare

PUBLICERAD: 20 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Schoeller Allibert tillverkar och levererar vikbara plastbehållare, bulkbehållare, pallar, stapelbara lådor och liknande produkter.

Nederländska Schoeller Allibert, som är en ledande tillverkare av bland annat fällbara backar och andra transportemballage i plast, har fått en ny majoritetsägare i kanadensiska fastighets- och industrikonglomeratet Brookfield Business Partners LP. 

Brookfield uppger att man förvärvat 75 procent av aktierna i globala Schoeller Allibert, vars returemballage används inom flera områden, bland annat jordbruk, drycker och livsmedel samt bilindustri och andra industrisektorer.

Brookfield uppges ha betalat 205 miljoner euro (drygt 2,1 miljarder kronor) för sin majoritetsandel i Schoeller Allibert. Säljare var One Equity Partners. De resterande 25 procenten i Schoeller Allibert innehas som tidigare av grundarfamiljen Schoeller

Brookfield, som har sitt huvudkontor i Toronto, Kanada, började sin verksamhet redan 1899. Verksamheten omfattar fastigheter, infrastruktur, förnybar energi och industriella tillgångar. Förvärvet av Schoeller Allibert innebär att Brookfield för första gången går in på området plast och emballage.

Schoeller Allibert är en av Europas största tillverkare av returplastemballage. Företaget skapades 2013 genom sammanslagningen av Linpac Allibert och Schoeller Arca Systems, båda ägda av One Equity Partners.
Schoeller Allibert har mer än 40 produktions- och försäljningsverksamheter i Europa, Amerika och Asien. I Sverige finns dotterbolaget Schoeller Allibert Sweden AB i Perstorp. Produktionen i Perstorp upphörde 2013, när Schoeller Allibert bildades och kvar finns ett försäljnings.- och servicekontor med ett tiotal anställda.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x