Scanvaegt ingår partnerskap med dansk mjukvaruutvecklare

PUBLICERAD: 23 maj 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Från vänster: VD Jan Elgaard och EVP Jan Deding från Scanvaegt Systems och CTO Benny Filtenborg och VD Søren Schultz Jespersen från Accuratech.

Danska Scanvaegt Systems A/S, som bland annat tillverkar vägnings- och inspektionsutrustningar för livsmedelsindustrin, har ingått partnerskap med likaledes danska företaget Accuratech ApS, som erbjuder kundanpassade mjukvarulösningar för företag inom livsmedelsindustrin.

Partnerskapet innebär bland annat att Scanvaegt Systems köper aktiemajoriteten i Accuratech, som hädanefter ingår i Scanvaegt-gruppen.

Scanvaegt skriver i ett pressmeddelande att de två företagen kommer att ha ett mycket tätt samarbete i utveckling av hård- och mjukvarulösningar för livsmedelsindustrin. Accuratechs nuvarande ägare fortsätter i ledningen för företaget och kommer alltså även fortsatt att ha de överordnade ansvaret för den framtida mjukvaruutvecklingen och för den dagliga ledningen av Accuratech.

”Styrkan i den nya konstellationen är många års erfarenhet, vår position på marknaden och en större, gemensam medarbetarstab, som kommer att arbeta i nära samarbete kring framtida lösningar. Kunderna vill ha standardlösningar som kan skräddarsys och uppgraderas. Det kommer vi nu i högre grad att arbeta med i den här nya konstellationen”, säger företagsledningarna för Scanvaegt och Accuratech i ett gemensamt uttalande.

Scanvaegt fortsätter utvecklingen av sitt PlusFlex PM, som är ett mjukvarusystem för styrning och övervakning av dynamiska vågsystem. Scanvaegt fortsätter också med att erbjuda underhåll och support till PlusFlex– och OrderFlex-kunder. Kunderna kommer på sikt att erbjudas nya uppgraderingspaket till de nya mjukvarulösningarna. På samma sätt kommer Accuratech att fortsätta mjukvaruutveckling, underhåll och support för Shopfloor Management Suite till befintliga kunder och till segment utanför livsmedelsindustrin.

—————————————————
Scanvaegt Systems A/S utvecklar, tillverkar och säljer vågsystem, portioneringssystem, etiketteringslösningar och inspektionsutrustning, samt tillhörande IT-system och spårningslösningar. Företaget har 220 medarbetare och har sitt huvudkontor i Aarhus, försäljnings- och servicenät i Danmark, dotterbolag i Norge, Sverige, Tyskland och Polen, samt återförsäljare i en rad andra länder. Scanvaegt Systems A/S ägs av danska Grundtvig Invest A/S.

Accuratech ApS är en dansk mjukvaruutvecklare som sedan 2004 har specialiserat sig på livsmedelsproduktion. Accuratech erbjuder kundanpassade mjukvarulösningar och har stor expertis inom produktionsregistreringar, spårbarhet, kvalitetssäkring, processäkring, driftsuppföljning, etikettering, vägning, datainsamling och integration med andra system.

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax