Scanpack 2015 slutsåld till sista kvadratcentimetern...

PUBLICERAD: 15 juni 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Scanpacks projektledning Anna-Lena Friberg

Till hösten arrangeras som bekant den stora förpackningsmässan Scanpack på Svenska Mässan i Göteborg – och i år lockar mässan som aldrig förr. Årets mässa är nämligen slutsåld till sista kvadratcentimetern och för de företag som vill ställa ut på Scanpack så gäller det nu att ställa sig i kö för att få en plats på mässan år 2018…

”Det här är första gången som mässan varit helt utsåld ett halvår, innan den börjar, vilket förstås känns väldigt positivt. Dels signalerar det att intresset för förpackningsbranschen fortsätter att öka, dels att vi, som arbetar med mässan, uppenbarligen erbjuder något som är attraktivt”, säger Anna-Lena Friberg, projektledare och affärsansvarig för Scanpack, i en intervju i Smurfit Kappas kundtidning ”Performance and Passion”.

Så när årets upplaga av Scanpack äger rum den 20 – 23 oktober lär det bli högtryck i entrédörrarna på Svenska Mässan i Göteborg. Runt 15.000 förväntansfulla besökare kommer då att samsas med de cirka 4.000 personer, som finns i montrarna hos de utställande företagen.

Scanpack håller också på att bli en allt mer internationell mässa, inte bara när det gäller besökarna. Till årets mässa kommer till exempel utställare från länder som Japan, Taiwan och Turkiet.
”Vårt långsiktiga arbete med att marknadsföra Scanpack på de stora internationella mässorna har gett resultat”, säger Anna-Lena Friberg.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x