Scanfill och Plast Petter går samman kring visirtillverkning

PUBLICERAD: 24 april 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Scanfill producerar tunn plastfolie i APET, som användas för tillverkning av skyddsvisir inom svensk sjuk- och äldrevård. (Bild Scanfill)|

Ystad-baserade förpackningsföretaget Scanfill AB, som ingår i Polykemi Group, ställer om sin produktion och ska nu i ett samarbete med företaget Plast Petter AB i Hova tillverka uppemot en halv miljon skyddsvisir i veckan.

Skyddsvisiren ska tillverkas av tunn plastfolie i så kallad APET, som Scanfill tillverkar och levererar på rulle. APET-plasten monteras sedan till skyddsvisir av Plast Petter. Skyddsvisiren ska användas inom den svenska sjuk- och äldrevården och företagen kalkylerar med en produktionstakt på uppemot 500.000 enheter i veckan.

”Det här innebär att våra 15 korttidspermitterade medarbetare kan komma tillbaka till sina jobb – och dessutom behöver vi ännu mer arbetskraft”, säger en nöjd Oscar Hugoson. (Bild Scanfill)

”Det är en fantastiskt rolig nyhet. Den visar på den flexibilitet och mångfald som finns inom Polykemi Group, dit Scanfill hör”, säger Scanfills VD Oscar Hugoson.

För Scanfill innebär den nya produktionsinriktningen dessutom att 15 anställda, som tidigare permitterats på grund av viruspandemin, nu kan återvända till sina jobb.

”Våra 15 anställda börjar arbeta fullt igen, men den personalstyrkan räcker inte. Det gör att vi kommer att flytta personal från Polykemi till Scanfill. Detta är mycket goda nyheter för produktionen i Ystad, för våra medarbetare och för Polykemi Group”, säger Oscar Hugoson.

Familjeföretaget Polykemi AB, med dotterbolagen Rondo Plast AB och Scanfill AB, är en av de större privata arbetsgivarna i sydöstra Skåne och nu hoppas man att samarbetet med Plast Petter är början på ett längre partnerskap.

”Scanfill kan leverera material av hög kvalitet. Jag tror absolut att detta är ett samarbete, som vi kan fördjupa framöver, när den här stormen har lagt sig”, säger Fredrik Ahlström, VD på Plast Petter AB.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx