Scanfill breddar via köp av JiHå Plasts folieproduktion

PUBLICERAD: 2 juli 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Oscar Hugoson kan räkna med fler samtal i framtiden.

Scanfill AB i Ystad presenterar en ny affär som beräknas öka omsättningen med 20 miljoner, skapa nya arbetstillfällen och öppna upp en helt ny marknad. Köpet omfattar JiHå Plasts avdelning för produktion av folie. JiHå Plasts tre foliemaskiner kommer nu att flyttas till Ystad. Främst kommer man att producera PET-folie.

”Det känns oerhört roligt att kunna presentera en nyhet som påverkar vårt företag, vår koncern och vår region på ett mycket positivt sätt”, förklarar Scanfills vice VD Oscar Hugoson.

”Det är första gången i koncernens historia som Polykemi Group köper ett bolag att integrera i verksamheten. Det är väldigt viktigt för Scanfill och även för koncernen”, säger Oscar Hugoson, vice VD på Scanfill AB.

Affären väntas ge flera positiva effekter, även för regionen. Bland annat kommer tre maskiner för folietillverkning att placeras i Ystad under hösten 2020. Dessutom tar Scanfill AB över ett stort antal nationella och internationella kunder. Detta leder till att företaget kommer att öka antalet anställda vid fabriken i Ystad.

”Tack vare förvärvet av JiHå Plast AB breddar vi vår portfölj av högkvalitativa plastfolier. Det gör oss till en av få producenter som kan producera i stort sett alla förpackningsplaster som finns på marknaden”, förklarar Oscar Hugoson.

”Vi får en bredare bas som leverantör och kan kundanpassa produkterna helt efter alla ändamål. Det gör oss till en oerhört konkurrenskraftig leverantör på hela den europeiska marknaden”.

Den nya affären gör att Scanfill AB väntas öka omsättningen med ungefär 20 miljoner kronor om året. Företaget räknar med att maskinerna kan arbeta med full kapacitet från och med mitten av oktober 2020.

”Vi kommer att producera material med samma höga kvalité som vi är vana vid att leverera från fabriken här i Ystad. Vi ser med tillförsikt på framtiden”, säger Scanfills vice VD Oscar Hugoson.

Även Nikola Perkovic, VD på JiHå Plast AB, i Karlskoga ser positiva effekter av affären.

” Jag hyser den största respekt för de nya ägarna, säger han. Scanfill AB och Polykemi Group har ett genuint intresse för våra produkter och det som krävs för att fortsätta utveckla kundanpassade produkter av hög kvalitet”.

Scanfill AB grundades 2008 och är en del av Polykemi Group. Koncernen inkluderar även moderbolaget Polykemi AB och företaget Rondo Plast AB med säte i Ystad samt Polykemi Compounds Kunshan i Kina och Polykemi Inc i USA.

Nyligen meddelade Landskronaföretaget Treform att man köpt varmformningsavdelningen hos JiHå Plast. Det innebär att all produktion nu flyttas från Karlskoga till Skåne. Läs mer om det här.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x