Konservburken med kokosmjölk ersätts med kartongförpackning

PUBLICERAD: 14 augusti 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Santa Maria ersätter konservburkarna för kokosmjölk med förpackningar i vätskekartong. (Bild Paulig Group)|Santa Maria skrotar nu konservburken i aluminium för sitt produktsortiment med kokosmjölk.

Krydd- och smaksättaren Santa Maria, som ingår i finska Paulig Group, byter förpackning till sitt sortiment av kokosmjölk. De gamla konservburkarna av aluminium ersätt nu av förpackningar i vätskekartong, vilket ger en minskning av koldioxidutsläppen från förpackningarna med 81 procent, eller 796 ton.

Santa Maria skrotar nu konservburken i aluminium för sitt produktsortiment med kokosmjölk.

Paulig skriver i ett pressmeddelande att man samtidigt med förpackningsbytet också har fyllt på med ännu mer kokos, vilket ger produkten en fylligare smak.

Enligt Paulig är kokosmjölken en storsäljare inom den växande asiatiska kategorin i Norden som med karaktäristisk smak och krämig konsistens ingår i många asiatiska rätter.

”Att som matföretag arbeta med hållbarhet innebär att ta ansvar för hela kedjan, från inköp av råvaror till färdig produkt. Genom den här förändringen minskar vi till exempel utsläppen av växthusgaser med 796 ton. Samtidigt erbjuder vi konsumenten en ännu godare produkt, fri från tillsatser och med fylligare smak”, säger Therese Arvidsjö, hållbarhetschef på Paulig.

De nya kokosmjölksförpackningarna finns i butik från vecka 34.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium