Samarbetsavtal mellan aPak och Aditro Logistics

PUBLICERAD: 17 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Med samarbetsavtalet kan vi dra nytta av varandras styrkor”

Förpackningsföretaget aPak AB och logistikföretaget Aditro Logistics AB har inrättat ett långsiktigt samarbetsavtal konstruerat för att stärka båda företagens kunderbjudanden.
Göteborgsbaserade aPak AB tillhandahåller förpacknings- och logistikprodukter och tjänster för ett brett spektrum av kunder, både i Sverige och utomlands. Aditro Logistics, med huvudsäte i Borås, har tillhandahållit logistiktjänster till den nordiska marknaden i över fyrtio år. Aditro Logistics tittade på ett flertal stora företag för samarbete och aPak valdes av Aditro Logistics framför konkurrenterna.

Evelina Lindgren, VD för aPak, ser avtalet som en självklar matchning, där man kan dra nytta av båda företagens styrkor och ge en språngbräda till ytterligare kompetens och affärsmöjligheter, som företagen inte kan uppnå på egen hand.

”Vi fungerar båda på samma sätt, strävar efter att kontinuerligt skapa mervärde för våra kunder genom att förbättra verksamheten och minska kostnaderna. Med vår kunskap om förpackningar och förpackningslösningar kommer vi att kunna hjälpa Aditro Logistics att nå ännu lägre kostnader för sina kunder, inte minst genom att hitta innovativa lösningar på specifika utmaningar”, säger Evelina Lindgren.

”Aditro Logistics är en respekterad och viktig aktör på den skandinaviska logistikmarknaden och detta partnerskap med aPak passar väl in i vår verksamhet och hjälper oss att fortsätta växa med både nya och befintliga kunder. Eftersom aPak har sin egen wellpappfabrik kommer  Aditro Logistics få tillgång till aPaks djupa kompetens och kunskap om detta och andra material. Det känns mycket bra att ingå i detta kontrakt och vi ser fram emot ett ömsesidigt givande samarbete”, säger Matthias Kettelhoit, VD för Aditro Logistics.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x