Samarbete ska minska matspillet

PUBLICERAD: 13 juni 2013
UPPDATERAD: 24 januari

isf1200_ak02_cmyk01.indd

FAO och Interpack har undertecknat en överenskommelse (Memorandum of Understanding) som innebär en satsning på att minska matspillet i tredje världen. Initiativet som inleddes med en brett upplagd konferens vid Interpack 2011, fortsätter nu med två studier.

Den första som redan är igång studerar livsmedelsspillet i Kenya, var det uppstår och hur dessa kan åtgärdas. Resultatet ska ge grundlag till politiska beslut och möjlighet till privata investeringar.

Arbetet kommer att presenteras vid Food Processing and Packaging Exposyum. Olika företag kommer att presentera sina förslag till lösningar som passar i Kenya. Denna konferens och mässa arrangeras i samarbete mellan Messe Düsseldorf och StarlingExpo.

Ett konkret resultat som redan har startat är byggande av metallsilos. Dessa är avsedda till lagring av säd och ska minska förlusterna som orsakas av fukt och sjukdomar.

Den andra studien är fortfarande i sin linda. Utgående från de kenyanska erfarenheterna ska matspillet i Indien studeras.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx