Samarbete ska minska matspillet

PUBLICERAD: 13 juni 2013
UPPDATERAD: 24 januari

isf1200_ak02_cmyk01.indd

FAO och Interpack har undertecknat en överenskommelse (Memorandum of Understanding) som innebär en satsning på att minska matspillet i tredje världen. Initiativet som inleddes med en brett upplagd konferens vid Interpack 2011, fortsätter nu med två studier.

Den första som redan är igång studerar livsmedelsspillet i Kenya, var det uppstår och hur dessa kan åtgärdas. Resultatet ska ge grundlag till politiska beslut och möjlighet till privata investeringar.

Arbetet kommer att presenteras vid Food Processing and Packaging Exposyum. Olika företag kommer att presentera sina förslag till lösningar som passar i Kenya. Denna konferens och mässa arrangeras i samarbete mellan Messe Düsseldorf och StarlingExpo.

Ett konkret resultat som redan har startat är byggande av metallsilos. Dessa är avsedda till lagring av säd och ska minska förlusterna som orsakas av fukt och sjukdomar.

Den andra studien är fortfarande i sin linda. Utgående från de kenyanska erfarenheterna ska matspillet i Indien studeras.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620