Samarbete för morgondagens förpackningar till kosmetikaindustrin

PUBLICERAD: 2 januari 2023
UPPDATERAD: 27 januari
Fiberbaserat och torrformningsteknik är receptet när Holmen Iggesund och Yangi inleder ett samarbete. Foto: Pressbild

Holmen Iggesund och Yangi ingår ett långsiktigt avtal för att utforska möjligheterna med en ny typ av hållbart förpackningsmaterial.

Holmen Iggesund tillverkar förpackningslösningar av premiumkartong och Yangi förpackningslösningar baserade på torrformningsteknologi. Tillsammans, i ett nära samarbete och med andra varumärken, kommer de framåt att utforska möjligheterna med en ny typ av hållbart förpackningsmaterial för att ta fram biobaserade och förnybara förpackningar för kosmetika- och skönhetsindustrin.

Ser fördelar med samarbete
Hein van den Reek på Holmen Iggesund. Foto: Pressbild

Holmen Iggesund skriver i ett pressmeddelande att de kommer att leverera fiberbaserat material för att garantera premiumkvalitet. Hein van den Reek, chef för affärsområdet Future Packaging på Holmen Iggesund, säger att det är viktigt att snabbt göra förpackningar ännu mer hållbara och meningsfulla. Holmen Iggesund ser fördelarna med att samarbeta med andra för att lösa utmaningar ännu snabbare.

– Samarbetet syftar till att hjälpa varumärken inom skönhet och kosmetika att ge sina kunder det de kräver: hållbara förpackningar. Vi på Holmen Iggesund är alltid intresserade av de senaste idéerna och nya, potentiella möjligheter för meningsfulla förpackningslösningar, som vårt Conic-koncept som vi lanserade 2021.

”Är avgörande”

Samarbetet kommer att faciliteras av FutureLab & Partners, en teknisk accelerator som möjliggör övergången från icke förnybara till förnybara material genom gemensamma utvecklingsprojekt med kosmetika- och skönhetsvarumärken.

Anna Altner, grundare av Yangi. Foto: Pressbild

Anna Altner, grundare av Yangi:

– Att leverera hållbara lösningar som eliminerar användningen av fossila bränslen och minskar koldioxidavtrycket för ett varumärkes förpackningar är avgörande för att bygga varumärkeslojalitet, säger hon och fortsätter:

– Vår fiberbaserade torrformningsteknik skapar en unik möjlighet att övergå till mer resurs- och kostnadseffektiva förpackningar som är förnybara och återvinningsbara. Samarbetet möjliggör ett starkt erbjudande som kopplar samman hela förpackningsvärdekedjan, från råmaterial till färdig förpackning.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax