Samarbete Elopak – Stora Enso bakom Arlas bruna mjölkpaket

PUBLICERAD: 24 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Stora Enso oblekta bruna kartong Natur Life finns i Elopaks Naturally Pure-Pak® takåsförpackningar

Norska Elopak har i samarbete med Stora Enso blivit först med att använda den bruna kartongen Natura Life, som nu finns i Arlas förpackningar med ekologisk mjölk.
Samarbetet har resulterat i lanseringen av den första takåsförpackningen gjord av naturligt brun oblekt kartong. Förpackningen, som kallas Naturally Pure-Pak®, utmärker sig genom ett naturligt utseende och en naturlig känsla.

Som vi tidigare skrivit om (läs HÄR) har Arla i dagarna lanserat flera av sina ekologiska mejeriprodukter i förpackningar med brun kartong. Dessa Naturally Pure-Pak® takåsförpackningar från Elopak förväntas nu fånga konsumenternas intresse, eftersom de skiljer sig från övriga förpackningar i mejerisegment et.

”Vi tror att den nya Pure-Pak® förpackningen kommer att fånga intresset eftersom den kommunicerar organiska värden och är helt annorlunda än någonting annat i det alltmer komplexa kylda mejerisegmentet”, säger Anna-Karin Modin Edman, hållbarhetschef på Arla.

Den nya kartongen ”Natura Life by Stora Enso” bevarar träfibrernas naturligt bruna färg och har en synlig fiberstruktur. Detta skapar ett naturligt, annorlunda, hållbart och autentiskt intryck, som möter den växande efterfrågan på etiska, ekologiska och organiska produkter. Pure-Pak® förpackningen har ett naturligt utseende och känsla, som rimmar väl med värderingarna för organiska produkter och den kommer att dra uppmärksamheten till sig i butikshyllan.

Pure-Pak® förpackningar med naturligt brun kartong finns i storlekarna 1 liter och 500 ml. Förpackningen fungerar med befintliga fyllningslinjer för både färska och ESL-behandlade produkter utan modifieringar eller förändrade maskininställningar. De nya Pure-Pak® förpackningarna kan återvinnas till 100 procent med befintliga system.

”All vätskekartong från hållbart brukad skog är miljövänlig, men denna kartong är på en helt ny nivå, när det gäller klimatsmarta förpackningar. Denna innovation är resultatet av ett samarbete, som kombinerar bästa möjliga expertis, kunnande och erfarenhet från oss och Stora Enso. Vi har inte bara bytt till en ny kartong för våra Pure-Pak® förpackningar, utan till ett helt nytt koncept”, säger Ivar Jevne, Executive Vice President Board and Blanks Supply på Elopak.

Den nya kartongen tillverkas av Stora Enso och merparten av all träfiber kommer från svenska och norska skogar.

”Vi är mycket nöjda med samarbetet med Elopak och ser fram emot lanseringen av den nya oblekta vätskekartongen Natura Life by Stora Enso. Det som gör den här kartongen unik, är att den är brun både på in-och utsidan. Det förstärker förpackningens organiska känsla och gör att den sticker ut på butikshyllorna”, säger Annica Bresky, divisionschef för Stora Enso Consumer Board.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x