Säljer bruket i Beetham till brittiskt investeringsföretag

PUBLICERAD: 1 november 2021
UPPDATERAD: 25 januari

”Den strategiska betydelsen av bruket i Beetham har minskat”, säger Christoph Michalski. (Bild BillerudKorsnäs)|Bruket i Beetham ligger på landsbygden i South Lakeland District i engelska Cumbria. (Bild BillerudKorsnäs)

BillerudKorsnäs fullföljer sin tidigare aviserade avsikt att avyttra sitt brittiska bruk Beetham i South Lakeland District, Cumbria och säljer nu bruket till investeringsföretaget Inspirit för en köpeskilling motsvarande ett kapitalvärde på cirka 30 miljoner kronor.

Bruket i Beetham ligger på landsbygden i South Lakeland District i engelska Cumbria. (Bild BillerudKorsnäs)

”Den strategiska betydelsen av bruket i Beetham för resten av koncernen har minskat sedan investeringarna i produktion av maskinglättat (MG) papper i Skärblacka för några år sedan. Med Inspirit får bruket i Beetham en ägare med intentionen och resurserna att fortsätta utveckla verksamheten”, kommenterar Christoph Michalski, koncernchef och VD i BillerudKorsnäs.

Bruket i Beetham, som Billerud förvärvade år 2004, producerar kraftpapper för medicinsk utrustning, matförpackningar och andra industriella användningsområden.

Under de senaste tolv månaderna hade Beetham en nettoomsättning om cirka 480 miljoner kronor och ett rörelseresultat på cirka 13 miljoner kronor. Bruket har en årlig produktionskapacitet på 45.000 ton kraftpapper och omkring 140 medarbetare.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att transaktionen resulterar i en reaförlust om cirka 120 miljoner kronor, som kommer att ha en negativ påverkan på BillerudKorsnäs resultat för det fjärde kvartalet 2021.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax