Säljer bruket i Beetham till brittiskt investeringsföretag

PUBLICERAD: 1 november 2021
UPPDATERAD: 25 januari

”Den strategiska betydelsen av bruket i Beetham har minskat”, säger Christoph Michalski. (Bild BillerudKorsnäs)|Bruket i Beetham ligger på landsbygden i South Lakeland District i engelska Cumbria. (Bild BillerudKorsnäs)

BillerudKorsnäs fullföljer sin tidigare aviserade avsikt att avyttra sitt brittiska bruk Beetham i South Lakeland District, Cumbria och säljer nu bruket till investeringsföretaget Inspirit för en köpeskilling motsvarande ett kapitalvärde på cirka 30 miljoner kronor.

Bruket i Beetham ligger på landsbygden i South Lakeland District i engelska Cumbria. (Bild BillerudKorsnäs)

”Den strategiska betydelsen av bruket i Beetham för resten av koncernen har minskat sedan investeringarna i produktion av maskinglättat (MG) papper i Skärblacka för några år sedan. Med Inspirit får bruket i Beetham en ägare med intentionen och resurserna att fortsätta utveckla verksamheten”, kommenterar Christoph Michalski, koncernchef och VD i BillerudKorsnäs.

Bruket i Beetham, som Billerud förvärvade år 2004, producerar kraftpapper för medicinsk utrustning, matförpackningar och andra industriella användningsområden.

Under de senaste tolv månaderna hade Beetham en nettoomsättning om cirka 480 miljoner kronor och ett rörelseresultat på cirka 13 miljoner kronor. Bruket har en årlig produktionskapacitet på 45.000 ton kraftpapper och omkring 140 medarbetare.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att transaktionen resulterar i en reaförlust om cirka 120 miljoner kronor, som kommer att ha en negativ påverkan på BillerudKorsnäs resultat för det fjärde kvartalet 2021.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x