Ryskt innovationspris till Ecolean för andra året i rad

PUBLICERAD: 15 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Glada medarbetare vid Ecolean Russia & CIS tog emot priset i Moskva. Från vänster försäljningschef Andrey Lashchenov|  marknadschef  Tatiana Lund

För andra året i rad har svenska förpackningsföretaget Ecolean och dess dotterbolag Ecolean Russia & CIS  tilldelats Innovation Awards vid mässan Dairy & Meat Industry International i Moskva.
Årets utmärkelse fick företaget i kategorin ”Technical solutions in packaging” för förpackningen Ecolean® Air Aseptic, 125 milliliter.
Samma förpackning, men i storleken 750 milliliter, belönades i fjol med ett innovationspris som segrare i kategorin ”Best innovation in packaging technology”.

Årets upplaga av mässan Dairy & Meat Industry International var den 15:e i ordningen. På mässan visas de senaste innovationerna inom tillverkningsprocesser, produktionsutrustningar och förpackningslösningar. Målgruppen är den ryska mejeri- och köttindustrin.

”Att vinna dessa innovationspris har blivit en trevlig tradition för Ecolean. I fjol vann vi med den intressanta och moderna Ecolean® Air Aseptic med volymen 750 ml och i år belönas vi för vår minsta förpackning i vår produktionsportfölj: Ecolean® Air Aseptic, 125 ml. En förpackning som har stor potential och den perfekta storleken för exempelvis grädde eller för småportioner med mjölk, juice, icke-kolsyrade drycker, etc.”, säger Sergey Sirotin, VD för Ecolean Russia & CIS.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432