Rut och roboten Pepper inviger Elmias mässor!

PUBLICERAD: 26 april 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Humanoid-roboten Pepper och åttaåriga Rut kommer tillsammans att klippa invigningsbandet till Elmia Produktionsmässor.|Tanja Lundberg (t.v.) och Ann Kittendorff är projektledare för Elmia Produktionsmässor.

Framtidens medarbetare – i form av roboten Pepper och åttaåriga Rut – inviger Elmia Produktionsmässor som startar den 15 maj.
Mässarrangören Elmia skriver att Pepper och Rut tillsammans kommer att göra en spektakulär entré på scenen för att symboliskt klippa invigningsbandet.

Pepper är en så kallad humanoid robot, som bland annat kan känna igen ansikten, skicka meddelanden och göra enklare ärenden och åttaåriga Rut har valts som representant för nästa generations medarbetare i en bransch som skriker efter ny kompetens.

Elmia Produktionsmässor består av sex olika mässor – däribland de förpackningsintressanta Elmia Polymer, Elmia Automation och Elmia 3D – och kommer att uppmärksamma den viktiga framtidsfrågan kring rekrytering och kompetens.

”Framtidens medarbetare är en avgörande fråga för industrin och på produktionsmässorna lyfter vi den frågan både i scenprogrammet och genom aktiviteter i mässhallen. Jag kan till exempel nämna Teknikspåret på sista mässdagen, då 400 åttondeklassare bjuds in till mässan för att lära sig mer om möjligheterna inom teknik och industri”, säger Tanja Lundberg, projektledare för fyra av de ingående mässorna.

Årets teman för produktionsmässorna är ”Framtidens produktion”,” Hållbar produktion och ökad produktivitet”, ”Arbetsmiljö och säkerhet” samt ”Rekrytering och kompetens”.

”Produktion står i fokus och hallarna är fyllda med maskiner och utrustning i drift. En spännande satsning är våra uppkopplade mätstationer på mässgolvet. Informationen från dessa sammanställs i molnet och visualiseras på skärmar runtom i arenan. Det är den här typen av teknik och digitalisering, som tar produktion inom tillverkande industri till en ny nivå”, berättar Ann Kittendorff, projektledare för Elmia Automation och Elmia Verktygsmaskiner.

Elmia Produktionsmässor pågår 15 till och med 18 maj. 475 utställare finns på plats.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx