Rut och roboten Pepper inviger Elmias mässor!

PUBLICERAD: 26 april 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Humanoid-roboten Pepper och åttaåriga Rut kommer tillsammans att klippa invigningsbandet till Elmia Produktionsmässor.|Tanja Lundberg (t.v.) och Ann Kittendorff är projektledare för Elmia Produktionsmässor.

Framtidens medarbetare – i form av roboten Pepper och åttaåriga Rut – inviger Elmia Produktionsmässor som startar den 15 maj.
Mässarrangören Elmia skriver att Pepper och Rut tillsammans kommer att göra en spektakulär entré på scenen för att symboliskt klippa invigningsbandet.

Pepper är en så kallad humanoid robot, som bland annat kan känna igen ansikten, skicka meddelanden och göra enklare ärenden och åttaåriga Rut har valts som representant för nästa generations medarbetare i en bransch som skriker efter ny kompetens.

Elmia Produktionsmässor består av sex olika mässor – däribland de förpackningsintressanta Elmia Polymer, Elmia Automation och Elmia 3D – och kommer att uppmärksamma den viktiga framtidsfrågan kring rekrytering och kompetens.

”Framtidens medarbetare är en avgörande fråga för industrin och på produktionsmässorna lyfter vi den frågan både i scenprogrammet och genom aktiviteter i mässhallen. Jag kan till exempel nämna Teknikspåret på sista mässdagen, då 400 åttondeklassare bjuds in till mässan för att lära sig mer om möjligheterna inom teknik och industri”, säger Tanja Lundberg, projektledare för fyra av de ingående mässorna.

Årets teman för produktionsmässorna är ”Framtidens produktion”,” Hållbar produktion och ökad produktivitet”, ”Arbetsmiljö och säkerhet” samt ”Rekrytering och kompetens”.

”Produktion står i fokus och hallarna är fyllda med maskiner och utrustning i drift. En spännande satsning är våra uppkopplade mätstationer på mässgolvet. Informationen från dessa sammanställs i molnet och visualiseras på skärmar runtom i arenan. Det är den här typen av teknik och digitalisering, som tar produktion inom tillverkande industri till en ny nivå”, berättar Ann Kittendorff, projektledare för Elmia Automation och Elmia Verktygsmaskiner.

Elmia Produktionsmässor pågår 15 till och med 18 maj. 475 utställare finns på plats.

 

 

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost