RPC:s köp av Promens skapar mångmiljardkoncern

PUBLICERAD: 24 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Sammanslagningen av plastförpackningskoncernerna RPC och Promens är nu ett faktum.|”Vi skapar mervärde för såväl kunder som aktieägare” säger RPC:s VD Pim Vervaat.|”Den nya koncernen kan erbjuda erbjuder bättre produkter

Brittiska plastförpackningskoncernen RPC Groups uppmärksammade förvärv av sin isländska konkurrent Promens Group, vilket först aviserades i början av december i fjol, är nu helt genomfört. Promens aktieägare gav sitt godkännande till affären och nu har också berörda konkurrensmyndigheter gett klartecken.

Promens inlemmande i RPC-gruppen skapar en storkoncern med en omsättning på nästan 20 miljarder kronor och en arbetsstyrka på cirka 15.000 anställda i 90 enheter runt om i världen.

RPC skriver i ett pressmeddelande att den nya koncernen bättre kommer att kunna betjäna sina kunder genom ett utökat produktsortiment, större geografisk spridning och genom att man kan erbjuda nya teknologier och förpackningslösningar.

”Vi är glada över att ha slutfört förvärvet av Promens. Kombinationen av RPC och Promens skapar en bättre plattform för våra europeiska slutmarknader och ger oss möjlighet att skapa framtida mervärde för såväl kunder som aktieägare”, säger RPC:s VD Pim Vervaat.

”Genom samspelet mellan våra respektive anställda och deras stora erfarenheter inom plastindustrin skapas en koncern som erbjuder bättre produkter, förfinad teknik och ökad geografisk räckvidd”, säger Jakob Sigurdsson, VD och koncernchef i Promens.

Enligt tidigare uppgifter har RPC betalat 386 miljoner euro (cirka 3,6 miljarder kronor) till Promens huvudägare Framtakssjodur Islands och Eignarhaldsfélag Landsbankans för förvärvet av Promens.

 

 

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost