RPC stänger anläggning för formsprutade förpackningar

PUBLICERAD: 29 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Divisionen RPC Bramlage-Wiko producerar bland annat formsprutade styva plastförpackningar inom kosmetik

Brittiska plastförpackningskoncernen RPC, där bland annat RPC Superfos ingår, har beslutat stänga sin anläggning för styva plastförpackningar i tyska Pulheim, strax nordväst om Köln. 250 anställda berörs av beslutet.
Den tyska anläggningen ingår i RPC-divisionen Bramlage-Wiko, som består av anläggningar för formsprutning av olika typer av plastförpackningar. 

Att anläggningen i Pulheim skulle stängas aviserade koncernledningen inom RPC redan år 2014, när man lade fram sitt rationaliseringsprogram ”Fitter for the Future”.

De anställda samt myndigheter i Köln-Bonn-distriktet har dock protesterat mot nedläggningsplanerna och försökt övertyga RPC-ledningen om att fortsätta driften. Men nu har koncernledningen fattat det definitiva beslutat att stänga anläggningen i Pulheim.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x